Ankara TMMOB YÜRÜYÜŞÜNDE ARBEDE

TMMOB YÜRÜYÜŞÜNDE ARBEDE

14.02.2015 - 15:40 | Son Güncellenme:

.

TMMOB YÜRÜYÜŞÜNDE ARBEDE

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) düzenlediği yürüyüş sırasında çıkan arbedede bir polis yaralandı.
TMMOB üyeleri, 43. Dönem Olağanüstü Genel Kurul sonrası Güvenpark’a yürümek istedi. Necatibey Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık bin 500 kişi, kortej oluşturarak Necatibey Caddesi ve Kumrular Caddesi’nden Güvenpark’a yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında eylemciler, “TMMOB yürüyor, mücadele büyüyor”, “TMMOB halktır, torbaya sığmaz” şeklinde sloganlar attı. Daha sonra Fevzi Çakmak 2 Sokak’tan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na çıkmak isteyen eylemciler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik sırasında bir sivil polis başına atılan duba nedeniyle yaralandı. Yaralanan polis, yanındaki arkadaşı tarafından peçeteyle pansuman yapılarak olay yerinden uzaklaştırıldı. Kortej, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na çıktığı sırada çevik kuvvet ekipleri ve TOMA’lar tarafından önleri kesildi.
Uzun süre trafiğe kapalı kalan bulvar üzerinde polis ile eylemciler izlenecek yol konusunda anlaşmaya çalıştı. Barikatta bulunan bir polisin yüzüne biber gazı gelince arkadaşlarının kalkanı yelpaze gibi kullanarak serinletmeye çalışması kameralara yansıdı. Grup daha sonra polis barikatının biraz geri çekilmesiyle Sümer-2 Sokak’tan Kumrular Caddesi’ne çıkarak, Güvenpark’a ulaştı.
Genel Kurul Divan Başkanı Emin Koramaz yaptığı basın açıklamasında, torba yasayla birlikte özel ve kamu alanlarının imara açılarak yok edilmesine yasal zemin hazırlandığını söyledi. Eyleme Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de katılarak destek verdi. Eylemciler daha sonra olaysız şekilde dağıldı.