Samsun TOK’TAN KÖKÇÜOĞLU’NA “YERİNDE DÖNÜŞÜM” MÜJDESİ

TOK’TAN KÖKÇÜOĞLU’NA “YERİNDE DÖNÜŞÜM” MÜJDESİ

20.05.2015 - 13:46 | Son Güncellenme:

.

TOK’TAN KÖKÇÜOĞLU’NA “YERİNDE DÖNÜŞÜM” MÜJDESİ

7 Haziran seçimi için saha çalışmalarına devam eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kökçüoğlu Mahallesi sakinlerine “yerinde dönüşüm” müjdesini vererek, “Vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir çalışma yapacağız” dedi.
7 Haziran seçim çalışmaları kapsamında çalışmalara ara vermeden devam eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kökçüoğlu Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Kökçüoğlu Mahallesi’nde düzenlenen mahalle toplantısı adeta miting alanına dönüştü. Düzenlenen toplantıya İlkadım Belediye Başkanın yanı sıra, AK Parti Milletvekili Adayları Fuat Köktaş ve Çiğdem Karaaslan, AK Parti 22. Dönem Milletvekili Musa Uzunkaya, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Başkan Tok ve milletvekili adaylarını meşaleler ve havai fişeklerle karşılayan Kökçüoğlu Mahallesi sakinleri ortamı anında miting alanına çevirdi.
“İLKADIM AK PARTİ’YE SAHİP ÇIKIYOR”
Tüm siyasi partilerin birlik olup AK Parti’nin gitmesi için çalıştıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “30 Mart seçimlerinde de ilk açık hava toplantısını yine Kökçüoğlu Mahallemizde başlatmıştık yine sizler böyle yoğun bir teveccüh ile bizleri bağrınıza basmıştınız. 7 Haziran seçimleri oldukça önemli bu seçimler dönüm noktası oldu. Bütün partiler bir araya gelmiş AK Parti gitsin de ne olursa olsun derdine düşmüşler. Ama Kökçüoğlu burada gösteriyor Allah’ın izniyle bu iktidara bu devletimize sahip çıkacağına İlkadım ilçemiz, Kökçüoğlu Mahallemiz gösteriyor” diye konuştu.
“VATANDAŞIMIZIN YÜZDE 90’I İSTİYOR”
Kökçüoğlu mahallesinde Ramazan ayı sonrasında halkın rızası doğrultusunda kentsel dönüşümün start alacağını belirten Başkan Tok şöyle konuştu: “Kökçüoğlu Mahallesi’nin sorunlarını bilen bir kardeşiniz olarak 2004-2009 yılları arası belediye başkanlığım döneminde Kökçüoğlu ve Hastanebaşı Mahallerimiz için bir kentsel dönüşüm çalışması başlattık. O zaman bu mahallelerimizin inşaat hatlarının emsal değerli çok yükselttik. Belediye başkanlığımıza ara verdiğimiz sürede hiçbir adım atılmadı, hiçbir çalışma yapılmadı. Ama halkımız, bizi tekrar bu göreve getirdiği gün bu mahallelerimizin imar durumu ve kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm olarak gerçekleştirme noktasında bir yıldan bu yana çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bu ay ki Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde bu mahallelerimiz için son karar çıktı. Allah’ın izniyle Ramazan ayının akabinde burada yerinde dönüşümü gerçekleştireceğiz. Burada bu dönüşümün gerçekleştirme oranı oldukça yüksek, artık halkımız bunu bekliyor. Bizler vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir çalışma yapacağız. Çünkü inşaat haklarını çok yükselttik. 1.40 emsali 4 emsale yükselterek buradaki vatandaşlarımızı mağdur etmeden yerinde dönüşümü inşallah gerçekleştireceğiz. Burada yaşayanlar doğalgaz kullanamıyorlar, yollar bozuk, evler düzensiz yani kısacası sağlıksız bir ortamda yaşam sürdürüyorlar. Bu sıkıntıların farkındayız görüyoruz. Allah izin verirse Ramazan’dan sonra ilk adımı atıyoruz. Ama halkımızın rızası doğrultusunda bu çalışmalara başlayacağız. Bizler adaları oluşturduk ama halkımız istemez ise bizler zorla bir şey yapmayacağız. Razı olduğunuz an bu dönüşümü gerçekleştireceğiz ki razı olma noktasında yüzde 80-90 oranını halkımızda görüyoruz.”

Yazarlar