Tokat TOKAT’TA İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİNE BİLGİ PAYLAŞIM SEMİNERİ

TOKAT’TA İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİNE BİLGİ PAYLAŞIM SEMİNERİ

21.12.2015 - 15:57 | Son Güncellenme:

.

TOKAT’TA İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİNE BİLGİ PAYLAŞIM SEMİNERİ

Tokat’ta İngilizce eğitimi standardının yükseltilmesi amacıyla İngilizce öğretmenleri bilgi paylaşım seminerleri yapılacak.
Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Merkezi ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında 16 ilde MEB İngilizce Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri yapılacak. TED öğretmen eğiticileri tarafından her ilde 30 olmak üzere toplam 480 MEB ortaokul İngilizce öğretmenine yönelik bilgi paylaşım seminerleri yapılacak. 4 kademe olarak toplam 40 saat süreli seminerde öğrenci merkezli ve dilin iletişim aracı olarak etkin kullanımına yönelik sınıf içi uygulamalar ele alınacak. Geçen yıl toplam 10 ilde gerçekleşen seminer programının verimli olması üzerine Tokat’ın da içinde bulunduğu 16 ilde seminer verilecek. Önümüzdeki aylarda İngilizce eğitimi standardının yükseltilmesi hedefi ile yapılacak olan seminerler Milli Eğitim Bakanlığı okullarında 5-8. sınıflarda görev yapan 30’ar İngilizce öğretmeninin katılımı ile gerçekleşecek. Söz konusu eğitimler TED Okullarının ev sahipliğinde yapılacak ve eğitmenler TED Okullarında çalışan sertifikalı öğretmenler olacak.
Bilgi Paylaşım Seminerlerinin 1.kademesi, TED Tokat Koleji’nde Yabancı Diller Bölüm Başkanı TED Öğretmen Eğitimcisi Özlem Aydın rehberliğinde gerçekleştirilecek.
Seminer sonunda Bakanlık tarafından formatör olarak yetişecek aday eğitmenleri belirlenecek.