Tokat Tokat'ta Mültecilere Türkçe Kursu

Tokat'ta Mültecilere Türkçe Kursu

01.02.2018 - 10:07 | Son Güncellenme:

.

Tokatta Mültecilere Türkçe Kursu

Tokat’a Ensar Kardeşliği Projesi ile mülteciler, Türkçe öğreniyor.
Kentte ikamet eden mültecilerin yaşama entegresinin kolaylaştırılması amacıyla Tokat İletişim Derneği tarafından hayata geçirilen Ensar Kardeşliği Projesi kapsamında Tokat Belediyesi Behzat Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezinde açılan Türkçe kursu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitmenleri tarafından gerçekleştiriyor. Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mültecilerin Eğitime Kazandırılması Toplumsal Entegrasyonu Projesi (MEKTEP) kapsamına alınarak devam eden kurslar yıl sonuna kadar devam edecek. Tokat İletişim Derneği Başkanı Hüseyin Kömür, mültecilerin çevreyle olan ilişkilerini çok daha kaliteli bir hale getirmek için hazırladıkları projenin İçişleri Bakanlığı tarafından da desteklendiğini söyledi.
Başkan Kömür, "Projemizin bugün mültecilerle alakalı dil kursunu gerçekleşiyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Hanımeli Kültür Merkezi’nde Tokat Milli Eğitim Müdürlüğümüzün MEKTEP Projesi istişaresiyle yapılıyor bu kurs" dedi.
Dil kursunu ziyaret eden Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, ailenin ve çocuğun birlikte eğitim almasının uyum sürecini çok olumlu yönde etkileyeceğini söyleyerek, "Bu ülkede yaşayan her birey, her insan; aynı şekilde bu ülkenin yarınlarındaki umudu aslında. Bugün burada misafir olan bu mülteci öğrencilerimiz de; yarın için yine bu şehrin beraber yaşayacağı, bu şehre değer üreten insanlardan birisi olacak" diye konuştu.
Tokat’a Afganistan’dan kaçarak gelen 35 yaşında ve 5 çocuk annesi Mursel Shahmerdan, iletişim kurmakta yaşadıkları zorlukları bu kurslara katılarak aştıklarını söyledi. Bazen çocuklarının bakkala gidip bir ekmek bile alamadığını aktaran Shahmerdan, bu kursun açılmasının kentte yaşayan mülteciler için çok iyi olduğunu belirtti.