Sivas TOKİ başkanı Turan, Türkiye'nin ilk 'ekolojik stadı'nı inceledi

TOKİ başkanı Turan, Türkiye'nin ilk 'ekolojik stadı'nı inceledi

16.04.2015 - 15:52 | Son Güncellenme:

Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Mehmet Ergün Turan, Sivas’ta yapımı devam eden Türkiye’nin ilk ekolojik stadını inceledi.

TOKİ başkanı Turan, Türkiyenin ilk ekolojik stadını inceledi

Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Mehmet Ergün Turan, Sivas’ta yapımı devam eden Türkiye’nin ilk ekolojik stadını inceledi.
Dün Erzincan’dan karayolu ile Sivas’a gelen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TOKİ’nin işbirliğiyle yapılan Türkiye’nin ilk ‘Ekolojik Stadı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Turan ve beraberindekiler kaba inşaatı tamamlanan stat inşaatını gezerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
İncelemenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Turan, “Sivas’ta Toplu Konut İdaremizin yaptığı işlerden bir tanesi de Sivas stadyumudur. Biz şuanda Toplu Konut İdaresi olarak Türkiye’de Gençlik ve Spor Bakanlığımıza 16 tane ayrı ilde stat inşaatımız devam ediyor. Bu 16 ilde yapılan stadyumların toplan koltuk kapasitesi yaklaşık 420 bin kapasitesi var. Bu statlardan en büyüklerinden biri de içerisinde bulunduğumuz Sivas Stadyumu. Gerçekten çok modern ve ileri teknolojiyle yapılmış, çevreci, UEFA standartlarında bir stat. Türkiye’nin geleceğine ve Sivas’a en az 40-50 yıl hizmet edecek bir stadyum. Sadece sportif faaliyetlerin değil, değişik faaliyetlerde de kullanılacak alanları da var. Müteahhitimizle görüşmelerimizi yaptık inşallah bu yıl sonuna kadar Sivas Stadyumu’nu teslim edeceğiz. Bizim gayretimiz sezona yetiştirmek ama bu yıl kış mevsimi uzun ve ağır geçti. Şu anda yaklaşık 250 kişiyle çalışmalar devam ediyor. Bir hafta içinde ekip 400 kişiye çıkacak. Stadın içerisi bizim de gördüğümüz kadarıyla tamamı toparlanmış. Dış montajları da her şeyi hazır, yapılacak. İnşallah stadı bitiririz, Sivas’a, Sivasspor taraftarına ve Sivas halkına da teslim etmiş oluruz” dedi.
Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise, “Sivas’ta en ciddi kamu yatırımlarının TOKİ eliyle yürütülüyor. Bunlardan bir tanesi stadyum 27 bin 500 kapasiteli Türkiye’nin en modern teknolojik statlarından bir tanesi olacak. İnşallah bu yıl içerisinde stadımız tamamlanmış olacak” diye konuştu.
Turan ve beraberindeki daha sonra Kılavuz ve Esentepe TOKİ’de bulunan konutları inceledi.