Gündem TOKİ kura çekilişi canlı yayında devam ediyor! TOKİ sonuçları nasıl sorgulanır?

TOKİ kura çekilişi canlı yayında devam ediyor! TOKİ sonuçları nasıl sorgulanır?

27.06.2019 - 13:07 | Son Güncellenme:

TOKİ İstanbul kura çekilişi canlı olarak yayınlanmaya devam ediyor. İstanbul'da ilk kura Başakşehir Kayabaşı için yapılıyor. Bugünkü kurada 3+1 konutlar için çekiliş gerçekleşiyor. Peki, TOKİ kura sonuçları nasıl sorgulanacak?

TOKİ kura çekilişi canlı yayında devam ediyor TOKİ sonuçları nasıl sorgulanır

Kura törenleri İstanbul Fatih Yenikapı’da bulunan Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde bugün 10.00'da başlayan çekilişte 3+1 konutlar için çekiliş gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Alt gelir grubunda satışa sunulan konutların yüzde 25'i emeklilere, yüzde 10'u şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri, yüzde 5'i ise engellilere ayrıldı.

3+1 için kura töreni ilk olarak şehit aileleri için gerçekleşti. Toplamda 213 şehit ailesi, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimler için yapıldı. 107 konutun kurası engelliler için yapıldı. 533 konut ise emekliler için çekildi. Son olarak normal vatandaşlar için kura çekilişi yapılıyor. Normal kuralar da çekildikten sonra yedekler için çekiliş yapılacak.

KURA TÖRENİ CANLI İZLENİYOR

Yüzbinlerce ailenin merakla beklediği kura töreni, TOKİ’nin kurumsal sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanıyor.


TOKİ KURA SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

Haberin Devamı

Dün gerçekleştirilen 2+1 kuralarının sonuçları ve bugün çekilen 3+1 konutların kuralarının sonuçları nasıl sorgulanacak. Çekilişe katılan vatandaşlar sonuçlarını merak ediyor. Canlı yayında ismini duyamayan adaylar TOKİ resmi internet sitesinden "https://www.toki.gov.tr/" yayınlanacak liste ile sonuçlarını görüntüleyebilecek.

Yetkililer ayrıca katılımcılara mesaj yoluyla da bilgi verileceğini duyurdu.

İSTANBUL'DAKİ DİĞER KURALAR NE ZAMAN?

Kura törenleri, 28 Haziran 2019 saat 10.00’da Başakşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak olan Silivri 685 konut kurası ve 1 Temmuz 2019 saat 10.00’da Haldun Alağaş Spor Kompleksi’nde yapılacak olan Tuzla 500 konut kurası ile devam edecek.

Başakşehir Ayazma’da inşa edilecek 311 konut ve Hoşdere’de inşa edilecek 337 konutun kura törenleri ise 2 Temmuz 2019 saat 10.00’da Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılarak kura törenleri son bulacak.