Ordu Toplu Taşımada Kartlı Sistem Başladı

Toplu Taşımada Kartlı Sistem Başladı

12.02.2018 - 14:19 | Son Güncellenme:

.

Toplu Taşımada Kartlı Sistem Başladı

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete geçirilen ‘toplu taşıma sistemi’, bugün itibariyle kartlı hizmete geçerek, tam olarak hizmet vermeye başladı.
Ordu tarihinde ilk kez uygulamaya geçen ve daha önceden 322 araçla hizmet veren mevcut dolmuş hatları, yeni sistemle birlikte, 177 yeni ve modern araçla hizmet vermeye başladı. Tamamlanan dönüşümle birlikte, hem konforlu bir ulaşım sağlanıyor hem de şehir içerisindeki trafik yoğunluğunun önüne geçiliyor. Mor-beyaz rengini alan araçları inceleme fırsatı bulamaya bazı vatandaşlar, toplanma merkezi olan Cumhuriyet Meydanı’na gelerek, yeni ulaşım araçlarını incelemeye de devam ediyor.

Ücretsiz kart sırası bekleyenlere çay ikramı
Ordu Büyükşehir Belediyesinin Düz Mahalle’de bulunan ek binasının zemin katında açılan seyahat kartları bürosu, ilk günden itibaren şehit yakınları, gaziler, öğrenciler, engelliler ve 65 yaş üstündeki vatandaşların akınına uğramaya devam ediyor. Bu statüdeki vatandaşların ücretsiz seyahat edilecek olması sebebiyle kart almak için sabah mesai başlangıcıyla kart bürosuna akın eden vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturuyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından, kart bürosunun karşısına açılan stant ile sırada bekleyen vatandaşlara ücretsiz çay ikramı yapılıyor. İkramdan dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, yetkililere teşekkürlerini iletiyor.