Adıyaman Torba Yasa Tasarısındaki Tütün Değişikliği

Torba Yasa Tasarısındaki Tütün Değişikliği

05.10.2017 - 18:00 | Son Güncellenme:

.

Torba Yasa Tasarısındaki Tütün Değişikliği

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da Torba Yasa Tasarısı'ndaki tütün düzenlemesi ilgili toplantı yapıldı.

Haberin Devamı

Ziraat Odası İl Başkanı Salih Şahan, toplantıda yaptığı konuşmada, yasa tasarısındaki kıyılmış tütünle ilgili düzenlemenin geri çekilmesini talep eden vatandaşın çağrısının çözüme kavuşacağını söyledi.

Ankara'ya giderek TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ve AK Parti Adıyaman Milletvekilleri ile görüştüklerini ifade eden Şahan, "Sarmalık kıyılmış tütünlerdeki sıkıntının, ilimiz ekonomisini çökerteceğini, işsizliğin artacağını ve ayrıca köyden kente yoğun bir göç olayın başlayacağını kendilerine belirttik." dedi.

TBMM Başkanvekili Aydın ve milletvekillerinin Başbakan Binali Yıldırım ile görüştüklerini dile getiren Şahan, şunları kaydetti:

"Aydın ve vekillerin Başbakan Yıldırım ile görüşmesinin ardından, Maliye Bakanı, İçişleri Bakanı, Tarım Bakanı ve Gümrük ve Ticaret Bakanı ile tek tek görüşerek konunun Adıyaman için ne kadar önemli olduğunu, üreticilerimizin başka geçim kaynaklarının olmadığını hassasiyetle vurguladı. Tasarıdaki tütün konusu komisyona gelmeden önce çiftçilerimiz lehine revize edilerek mevcut durumun korunması için ilgili bakanlıklar talimatlarını vermiş bulunmaktadır."

Haberin Devamı

Şahan, kanun tasarısında üretici lehine değişikliklerin yapılacağı mağduriyetlerin yaşanmayacağını kaydetti.

Açıklamanın ardından toplantı basına kapalı gerçekleşti.