Gündem Torumtay'ı örnek verdik

Torumtay'ı örnek verdik

27.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP’li Yalçın, Bahçeli’nin Özel’e yönelttiği sözler için, Davutoğlu'nun, "MHP'nin darbe çağrısı yaptığı" eleştirileri yapması üzerine “İddiası ve gerekçesi temelsizdir” yanıtı verdi

Torumtayı örnek verdik

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "MHP'nin darbe çağrısı yaptığı" eleştirilerine yaptığı yazılı açıklamayla, sert yanıt verdi.
"Cumhurbaşkanı naibi Ahmet Davutoğlu, dünkü konuşmasında Genelkurmay Başkanı Necdet Özel hakkında tarafımızdan yapılan açıklamanın darbe çağrısı olduğunu iddia etmiştir. İddiası ve gerekçesi temelsizdir. Çünkü açıklamada örnek gösterilen eski Genelkurmay Başkanı Necip Torumtay’dır. Orgeneral Necip Torumtay, Turgut Özal ile Birinci Körfez Savaşı sırasında Kuzey Irak’la ilgili askerî kararlarda fikir ayrılığına düştüğü için görevinden istifa etmiştir" dedi. Yalçın, şunları söyledi:

‘Laf yetiştirmemeli’
"MHP olarak bizim de Genelkurmay Başkanı'ndan beklediğimiz siyasilere laf yetiştirmek yerine, içine düştüğü çaresizlikten kendini kurtarmak için gerekirse istifa etmesidir. Hâl böyle iken Genelkurmay Başkanı Necdet Özel hakkındaki açıklamamızdan Davutoğlu’nun darbe çağrısı çıkarma çabası, en hafif tabirle yalancılık, palavracılıktır. Horoza yumurta yumurtlatmaktan farksız bu gülünç açıklamalar, Davutoğlu’nu ve iktidardan gitme zamanı gelen AKP’yi sadece alay konusu yapacaktır.
Öyle anlaşılmaktadır ki son kamuoyu yoklamalarında MHP’nin önlenemez yükselişini ve kendi oylarının da giderek düştüğünü gören AKP, bizi iktidar yolumuzdan alıkoymak için her yola başvuracaktır."