Ekonomi Torun bakan nineye maaş

Torun bakan nineye maaş

05.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, torununa bakan büyükanneye maddi destek verileceğini açıkladı.

Torun bakan nineye maaş

2017’de kamuya alınacak 60 bin personelin çoğunun sözleşmeli öğretmen olacağını bildiren Müezzinoğlu, kamu bankalarından sonra özel bankaların da emekliye promosyonu değerlendirdiğini bildirdi.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Müezzinoğlu, asgari ücrete verilen desteğin, bin 404 liralık yeni asgari ücrette de devam edeceğini belirterek, “Maliye Bakanlığı 75 lira olarak devam etmesini planlıyordu ama asgari ücretin rakamını da bin 400’lerin altında planlıyordu. Bu da 75 liraya 27 liralık ilave yük geliyorsa bunu ya tamamen kapatacağız ya da kısmen kapatacağız. Hiçbir asgari ücretlimiz bin 404 liranın altında bir ücret almayacak” dedi.

Büyükkanneye destek

Torununa bakan büyükanneye destek verileceğini bildiren Müezzinoğlu, pilot illerin ve koşulların ay sonunda açıklanacağını söyledi. Müezzinoğlu, “Anneanneye, babaanneye en büyük teşvik torunuyla beraber olmak. Talep gelen ailelerin seçimlerini yaparak önce farz edelim bin ailenin 6 aylık sürecini gözlemleyeceğiz. 6 ay sonra bu projedeki verimlilik ne oldu? Memnuniyet ne oldu? Yaygınlaştırabilir miyiz? Onu da ikinci 6 ay için değerlendirerek bir yol haritası belirleyeceğiz. Bu proje bize tabandan gelen proje” dedi. Projenin kadın istihdamında bir azalma olmaması çalışıldığını belirten Müezzinoğlu, emzirme çağından 3 yaşına kadar olan çocukların projeden yararlanacağını kaydetti. Düzenleme için İzmir ve Bursa’nın pilot olması bekleniyor.

Mülakat sistemi

Torun bakan nineye maaş


Müezzinoğlu, kamuya alımda mülakat sistemiyle ilgili eleştirileri de yanıtlayarak, “Özel sektör CV ile almaz. CV ile davet ediyor sonra görüşüyor, mülakatını kendine göre yapıyor, belirli deneme süresini de koyuyor, ondan sonra da seni aldım veya almadım diyor” dedi.

Mülakat sistemini doğru bulduğunu anlatan Müezzinoğlu, “Açık uçlu soruların olmadığı bir test sistemi kişinin üretkenliğini göstermez” dedi.

Kıdem tazminatının fona devredilmesinde önemli mesafe katedildiğini belirten Müezzinoğlu, “eskiye göre daha iyi bir noktaya geldik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Özeller emekliye promosyona bakıyor

Emeklilere banka promosyonu ile ilgili soruyu yanıtlayan Müezzinoğlu, “Özel bankalar da kendilerine göre çalışmalarını yapıyorlar. Biz de onlarla bu çalışma kriterlerini paylaşıyoruz. Şu anda bütün özel bankalarda bu rakamların üzerinde hangi stratejiyle ne verebileceklerini veya bu rakamları verip veremeyeceklerini kendileri değerlendiriyorlar” dedi. Promosyon için maaşını kamu bankasına taşıyacak emeklinin 3 ay süresi olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, promosyonu alan emeklinin de iade şartıyla bankasını yeniden değiştirebileceğini ifade etti.

Müezzinoğlu, 2017’de kamuya 60 bin yeni personel alınacağını belirterek, “Bunların büyük çoğunluğu MEB’e. MEB özellikle Doğu ve Güneydoğu’da öğretmen açığının yeni sistematiğini, sözleşmeli statü üzerinden uygulayacak” dedi.