Ekonomi Toshiba’nın TV’sine Vestel talip oldu

Toshiba’nın TV’sine Vestel talip oldu

11.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Japon Gazetesi Nikkei Asian Review’un haberine göre, teknoloji firması Toshiba’nın TV birimine Türk firması Vestel de talip.

Toshiba’nın TV’sine Vestel talip oldu

Gazete, 1960 yılında ilk Japon renkli televizyonunu üreten Toshiba’nın TV bölümünü satacağını duyurduğu haberde, talipler arasında Vestel yanında birkaç Çinli firma olduğunu yazdı.

Haberin Devamı

Mali olarak zor bir süreçten geçen Japon elektronik firması ana işi haricindeki bölümlerini satarak zararını azaltmayı hedefliyor. Taliplilerin Toshiba’nın TV bölümü için fiyat tekliflerini en kısa sürede vermesinin beklendiği de belirtildi. Haberde, “Satış birkaç milyar yen’e mal olabilir. Toshiba’nın satış sürecini gelecek mart ayına kadar sonuçlandırması bekleniyor” denildi.

Muhasebe skandalı

Haberde, Vestel’in Toshiba’nın Avrupa’da TV üretim lisansını halihazırda elinde bulundurduğu da anımsatıldı. Olası Çinli alıcılar arasında ise Hisense Group var. 2015 yılında Toshiba’daki muhasebe skandalı sonrasında firma yeniden yapılanma kararı aldı.

Televizyon kısmında satış ve geliştirme departmanlarını ayırdı ve yurtdışı operasyonlarında değişime gitti. Vestel ise bu haber üzerine şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

“Vestel olarak, şirketimizin konuyu değerlendirme aşamasında olduğunu ve büyüme stratejilerimiz doğrultusunda görüşmelerde bulunduğumuzu açıklamak isteriz.”