Kastamonu TOSYA’DA 6. ARAPÇA YARIŞMASI İL ELEMELERİ YAPILDI

TOSYA’DA 6. ARAPÇA YARIŞMASI İL ELEMELERİ YAPILDI

05.04.2015 - 14:24 | Son Güncellenme:

.

TOSYA’DA 6. ARAPÇA YARIŞMASI İL ELEMELERİ YAPILDI

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Uluslar arası 6. Arapça Yarışması’nın il elemeleri Tosya ilçesinde gerçekleşti.
Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği’nin ’Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri’ kapsamında Türkiye’deki İmam Hatip Okulları arasında düzenlenen 6. Arapça Yarışmalarının lise elemeleri Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleşti.
Tosya Müftülük Konferans salonunda gerçekleşen yarışmaya Tosya Belediye Başkan Vekili Ali Mutlu, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, İlçe Müftüsü Basri Bektaş, misafir okul müdürleri, öğretmenler ve öğrençiler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
10 ilçenin İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı yarışma, Arapça bilgi, Arapça şiir okuma, Arapça metin canlandırma ve Arapça hat-Kaligrafi kategorilerinde oluştu. Organizasyona gerçekleştirilen başvurular sonucunda toplamda 21 bin 473 İmam Hatip öğrencisi kayıt yaptırdı. 800 İmam Hatip Lisesi, 905 İmam Hatip Ortaokulu ve 3 Uluslararası İmam Hatip Lisesinden başvuru yapan öğrenciler, bu yıla kadar gerçekleştirilen başvurular arasında görünür düzeyde katılım rekoruna imza atmış oldu.
İNEBOLU İMAM HATİP LİSESİ İPİ GÖĞÜSLEDİ
Elemeler sonunda bilgi yarışmasını İnebolu İmam Hatip Anadolu Lisesi birinci, Kastamonu Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Azdavay Anadolu İmam Hatip Lisesi ise üçüncü olarak tamamladı. Şiir dalında ise İnebolu Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Devrekani Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Daday Anadolu İmam Hatip Lisesi ise üçüncülüğü paylaştı. Metin canlandırmada Taşköprü Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu. Ağlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Tosya Anadolu İmam Hatip Lisesi ise üçüncülüğü paylaştı. Dereceye giren öğrenciler bölge finallerinde Kastamonu’yu temsil edecek.