Trabzon Trabzon'da Asayiş

Trabzon'da Asayiş

23.01.2018 - 16:12 | Son Güncellenme:

.

Trabzonda Asayiş

TRABZON (AA) - Trabzon'da düzenlenen operasyonlarda silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

Haberin Devamı

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 15-22 Ocak tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk sahasında gerçekleştirilen çalışmalarda, 17 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 75 mermi, 26 kurusıkı tabanca, 152 gram esrar, eroin, kokain, afyon ve metamfetamin, 3 uyuşturucu hap, yurda yasa dışı yollardan sokulduğu belirlenen 16 litre içki ile bin 191 paket sigara ele geçirildiği ifade edildi.

Yabancı uyruklu 10 kişi hakkında fuhuş ve diğer suçlardan sınır dışı işlemi başlatıldığı vurgulanan açıklamada, işletmeye uygun olmayan bir otel-apart hakkında yasal işlem yapıldığı kaydedildi.

Değişik suçlardan arama kaydı olan 51 kişinin yakalandığı, 5326 sayılı Kabahatler Kanununa muhalefet suçundan 61 kişi hakkında işlem yapıldığı, dolandırıcılık, kasten yaralama, fuhuş, uyuşturucu madde kullanımı ve cinsel taciz başta olmak üzere 33 olaya karıştığı belirlenen 38 şüphelinin yakalandığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Öte yandan, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Akçaabat ilçesine bağlı Alsancak Mahallesi'nde bir şüphelinin evinde arama yapıldığı aktarıldı.

Evde yapılan aramada ele geçirilen 2 av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca, 5 şarjör, 4 boş kovan, 1 mermi, 2 plastik dipçik, 1 ahşap dipçik, 1 el kundağı, 1 tüfeğin muhafaza altına alındığı kaydedildi.

Ekiplerin, Of ilçesine bağlı Sıraağaç Mahallesi'nde de iki şüpheliye ait ev ve eklentilerinde arama yaptığı ifade edilen açıklamada, 6 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 7 tabanca şarjörü, 13 mermi, 37 kurusıkı tabanca mermisi ve 44 av tüfeği mermisi ele geçirildiği vurgulandı.

Açıklamada, Yomra ve Of ilçelerinde yol kontrolü sırasında yapılan aramalarda ise gümrük kaçağı olduğu belirlenen 5 bin 530 paket sigara ile 49 litre kaçak içkiye el konulduğu aktarıldı.