Haberler Yöresel Tarifler Trabzon'un yöresel yemekleri Trabzon'un yöresel yemekleri Hamsili pilavdan laz böreğine Trabzon muftağının birbirinden iştah açıcı lezzetleri ve tarifleri... 1 Hamsili pilav malzemeleri: 1,5 kg hamsi 2 bardak pirinç 2 soğan Dereotu Maydanoz Taze soğan, 1 çay bardağı kuş üzümü 2 kaşık tereyağı Yenibahar Tarçın Karabiber Tuz Hamsili pilav hazırlanışı: Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın ve derisi dışarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Pirinçleri tereyağında kavurduktan sonra kuş üzümü, ince kıyılmış soğan, baharatlar ve suyunu da ekleyip kapağını kapatın. 15 dakika piştikten sonra dereotu ve maydanozu doğrayıp pilava katın ve güzelce karıştırın. Pilavı hamsilerin üzerine boşaltıp kalan hamsileri de üzerine dizin. 35 dakika 180 derecelik fırında pişirin. 2 Akçaabat köfte tarifi: 1 kilo kıyma 2 diş sarımsak 150 gram kuyruk yağı 2 bardak ekmek içi Akçaabat köfte hazırlanışı: Kıymayla diğer malzemeleri 1 saat yoğurup dinlenmeye bırakın. Köftelerinize şekil verin. 3 Guliya malzemeleri: 1 demet karalahana Mısır yarması 250 gram barbunya 4 arnavut biberi 3 soğan 6 çarliston biber 3 havuç 1 kaşık margarin 3 kaşık sıvıyağ Guliya hazırlanışı: Mısır ve barbunyayı akşamdan ıslatın. Lahanayı yıkayıp doğradıktan sonra barbunya, mısır yarması ve acı biberle haşlayın.Tuz ekleyin. Soğan ve çarlistonu doğrayıp margarin ve sıvıyağda soteleyin. Haşlayıp süzdüğünüz sebzelerin üzerine döküp bir miktar sıcak su ekleyin ve pişirin. 4 Kuymak malzemeleri: 1 bardak mısır unu 100 gram tereyağı 150 gram peynir 1 bardak sıcak su Kuymak hazırlanışı: Mısır ununu tereyağında kavurun. Un pembeleşmeye başlayınca sıcak suyu ilave edin. Kıvam alınca peyniri de ekleyip 5 dakika kadar pişirin. 5 Laz böreği malzemeleri: 10 yaprak yufka 4 yumurta 8 bardak süt 2 vanilya 3 bardak fındık içi 5 bardak şeker 2 paket buğday nişastası 5 çay bardağı eritilmiş tereyağı 1 bardak su Şerbeti için: 10 bardak su 10 bardak şeker 1/2 limon suyu Laz böreği hazırlanışı: Süt ve şekeri kaynatın. Başka bir kapta nişasta, yumurta, vanilya ve suyu karıştırıp kaynayan sütün üzerine dökün. Muahllebi kıvamına gelene dek karıştırın. Yağladığınız tepsiye 5 kat yufka serip aralarını yağlayın ve muhallebiyi döktükten sonra kıyılmış fındık içini serpip 5 kat daha yufka serin. Şerbet malzemelerini karıştırıp pişirdikten sonra soğutun. Dilimlediğiniz böreği fırında pişirdikten sonra soğuk şerbeti dökün. trabzon yöresel yemekleri trabzon mutfağı