Trabzon Trabzonlu Küçük Hafızlar Ankara'da Ziyaretlerde Bulundu

Trabzonlu Küçük Hafızlar Ankara'da Ziyaretlerde Bulundu

07.02.2018 - 11:59 | Son Güncellenme:

.

Trabzonlu Küçük Hafızlar Ankarada Ziyaretlerde Bulundu

Türkiye genelinde düzenlenen hafızlık yarışmalarında birçok defa dereceye giren Reyhan Kız Kur’an Kursu öğrencileri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Trabzon’da eğitim veren Reyhan Kız Kur’an Kursu’nda eğitim gören 55 hafız, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nın davetlisi olarak Ankara’da ağırlandı. İlk olarak Gazi Meclisi gezen minik hafızlar daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni gezdi. Millet Camii’nde namaz sonrası hafızlarla sohbet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafızlara çeşitli hediyeler verdi.
Trabzon Reyhan Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Kurucusu Ahmet Sezgin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni, Gazi Meclisi ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ziyaret etmenin hafızların ufkunu açtığını ve vatan sevgisini kat kat arttırdığını ifade ederek, “Devletin en tepesindeki isimlere ulaşabiliyor olmak, değerli büyüklerimizle hafızların kucaklaşıp sohbet edebiliyor olması çok büyük bir mutluluk. Bu ziyaretler hem öğrenciler hem de hocalar açısından çok güçlü bir motivasyon sağlıyor” şeklinde konuştu.
Gazi Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni ve Diyanet İşleri Başkanlığı gezilerini Ortahisar Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirdiklerini belirten Ahmet Sezgin, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkür etti.

Yazarlar