Trabzon TRABZONSPORLU TARAFTAR ŞAMPİYONLUK KUPASI İÇİN BU KEZ İSVİÇRE’YE YÜRÜYECEK

TRABZONSPORLU TARAFTAR ŞAMPİYONLUK KUPASI İÇİN BU KEZ İSVİÇRE’YE YÜRÜYECEK

08.04.2014 - 13:38 | Son Güncellenme:

.

TRABZONSPORLU TARAFTAR ŞAMPİYONLUK KUPASI İÇİN BU KEZ İSVİÇRE’YE YÜRÜYECEK

Trabzonsporlu taraftar Muhammet Çelik, Yargıtay'ın şike davasıyla ilgili kararı onamasının ardından 2010-2011 futbol sezonundaki Süper Lig şampiyonluk kupasının kendilerine verilmemesini protesto etmek ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in şike süreci ile ilgili “Bu iş bitti” söylemine tepki için UEFA’nın İsviçre’deki merkezine yürüyecek.
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması düzenleyen Muhammet Çelik, 5 Kasım 2013 tarihinde Tonya’dan bin 200 kilometre yol yürüyerek İstanbul’a Türkiye futbol Federasyonu'nun İstinye’deki binasının önüne kadar yürüdüğünü ancak bir sonuç alamadığını söyledi. Çelik, “O yürüyüş esnasında taraftarlarımızdan çok büyük ilgi gördüm. Onlara çok teşekkür ediyorum. Fakat yönetim bazında gerekli desteği ne yazık ki görmedim. Kimse beni aramadı, sormadı. Ama ben orada eğer bir sonuç alamazsam, 'İsviçre’ye kadar gideceğim' dedim. Şimdi ki amacım, en kısa sürede, pasaport işlemlerim tamam. Gerekli sponsorları da temin ettim. İnşallah UEFA’nın İsviçre’de ki binasına kadar gideceğim. Temiz futbol, temiz adalet kirli oyunlara son vermek ve Trabzonspor’un 2010-2011 sezonunda verilmeyen kupası için ben bu yola baş koydum. Ben bu yürüyüşten sonuç alamazsam açlık grevine de gideceğim. Bu yürüyüşün amacı, temiz futbol, kirli oyunlara son vermek. Eğer buradan bir sonuç alamazsam, açlık grevine gideceğim. Bu kupa Trabzon’a gelecek. Ama bunu Trabzonspor taraftarları gerçekleştirecek. Siyasilere güvenmiyorum” dedi.
Yürüyüşe Trabzon’dan uçakla gideceği Almanya’nın Köln şehrinden başlayacağını belirten Çelik, “”Önce Almanya’ya uçakla gideceğim. Ondan sonra 600 km yol kat edip İsviçre’de UEFA’nın Genel Merkezine yürüyeceğim. Almanya Köln’den başlayacağım yürümeye. Platini ile görüşeceğim. Bire bir görüşeceğim. Onunla görüşmezsem Türkiye’ye dönmeyeceğim. Soracağım kendisine 'Trabzonspor’un kupasını neden vermiyorsunuz?' Burada bir dizi oyunlar var. Onların adaletine inanıyorum. Türkiye’deki adalete inanmıyorum. Platini’nin adaletine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
İstanbul’a yürürken her gün yaklaşık 40 km yol kat ettiğini kaydeden Çelik, “İstanbul’a 1 ay da gittim. 20 günde bitiririm bu eylemi. Şuan da pasaportlarımdan vize bekliyorum. Emekli olduğum için vizenin çıkacağını düşünüyorum. Trabzonsporlu yöneticilerle hiçbir görüşmem olmadı. Olmazda. Ben İstanbul’a giderken. Boğaz Köprüsünü yanına geldim. Yöneticilerimizi aradım. Ama gerekli ilgiyi görmedim. Taraftarlarımız bana gerekli desteği gösterdi. Yönetimden hiçbir şey görmedim. Çok üzdü beni. Ama taraftarlarımız ben bu yürüyüşü vefakar cefakar taraftarlarımız için yapıyorum. İstanbul’a yaptığım yürüyüşte taraftarlarımız bana inanılmaz ilgi gösterdiler. Müthiş destek gördüm. Ben taraftarlarımıza bir şey diyememem. Gurur duydum ağladım bile. Bu taraftarlar o kupayı istiyorlar. Avrupa’ya gitmek istememde ki taraftarlarımızın etkisi oldu. Yoksa öyle ilgi görmesem kesinlikle gitmezdim. Kesinlikle maddi çıkarım yok. Reklama da ihtiyacım yok. Tek amacım verilmeyen kupa. Bu kupa neden verilmiyor. Bunu kara cahil bir insana sor bu kupa sizin diyor. Fenerbahçeliler de diyor. Siyasi oyunlar kirli oyunlar oynanıyor. Bu kirli oyunların önüne geçmek için İsviçre’ye Platini’nin yanına gidiyorum. Özellikle inanıyorum bana bir şey söyleyecek” diye konuştu.

Yazarlar