Gündem Trafik Cezaları Nasıl Sorgulanır? Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme Online Giriş

Trafik Cezaları Nasıl Sorgulanır? Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme Online Giriş

14.06.2015 - 08:57 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminin online olarak yapılması büyük kolaylıklar sağlamıştır. Trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve Trafik cezası sorgulama işleminin tüm detaylarını bu haberden öğrenebilirsiniz.

Trafik Cezaları Nasıl Sorgulanır Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme Online Giriş

Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemlerinizi nasıl yapabileceğinizi bu haberimizde detaylı şekilde ele almış bulunmaktayız. Sizler için, trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemlerinin hangi yöntemler ile ve nasıl yapıldığını aşama aşama olarak topladık ve yazıya aktardık. Bundan dolayı, aşağıda devam eden yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Burada, hem trafik cezası sorgulama hem de trafik cezası ödeme işlemlerinizi birbirinden farklı şekillerde işleyen iki yöntem ile nasıl yapıldığını anlatmış durumdayız. Bu doğrultuda, trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemlerinizi aşağıdaki bu yöntemleri kullanarak yapabilirsiniz;

Elektronik ortam yani internet üzerinden online şekilde yapılabilen trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemleri ya da,

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) merkezleri çatısı altında yer alan Trafik Şube birimleri aracılığı ile internet kullanmaksızın yapılabilen trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemleri

Elektronik ortam üzerinden online şekilde yapılabilen "Trafik Cezası Sorgulama"ve "Trafik Cezası Ödeme" işlemlerinizi yapabilmek için izlemeniz gereken yol şöyledir;

Haberin Devamı

Trafik Cezası Sorgulama işlemleri;

Elektronik ortam üzerinden, online şekilde, trafik cezası sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için başlangıç olarak, http://www.trafik.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra burada açılan ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web adresinin ana sayfasının alt bölümünde bulunan, Trafik Cezası Sorgulama yazan tabloya geliniz.

Ardından, bu tabloda, sorgulama yapan kişinin kimlik bilgileri başlığı ile bir bölüm bulunmaktadır. Bu başlığın altında ise; İsim, Soy İsim, T.C Kimlik Numarası ve Doğum Yılı şeklinde başka bölümler bulunmaktadır.

Bir sonraki aşamada, bu bölümleri doldurunuz ve yine bu sayfada bulunan ve Doğrula yazan seçeneğe tıklayınız.

Daha sonra, açılacak yeni sayfada; Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama, Sürücü Belgesine Yazılan Ceza Sorgulama, Tüzel Kişi Ceza Sorgulama, Otoparka Çekilen Araç Sorgulamaşeklinde hazırlanmış olan bölümleri göreceksiniz.

Son olarak ise, bu bölümler arasından sorgulama yapmak istediğiniz bölümü seçiniz ve trafik cezası sorgulatması işlemlerine başlayınız.

Trafik Cezası Ödeme işlemleri;

Burada, trafik cezası ödeme işlemlerinizi, elektronik ortam üzerinden, online şekilde yapabilmek için başlangıç olarak, www.gib.gov.tr bağlantısına yani İnternet Vergi Dairesi resmi web adresine giriş yapınız.

Haberin Devamı

Burada, açılan yeni sayfanın sağ bölümünde bulunan ve, Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesi için lütfen tıklayınızyazan alana tıklayınız.

Bu işlemin ardından, burada açılan yeni sayfada bulunan çeşitli bölümler içinden, Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödemeyazan bölümü işaretleyiniz.

Daha sonra, burada yer alan; Plaka, Özel Plaka, T.C Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ve Tescil Tarihi bilgilerinizin istenildiği alanları doldurunuz.

Son olarak ise, yine bu sayfada yer alan ve tamamyazan seçeneğe tıklayınız.

Böylece, internet aracılığı ile, trafik cezası borcu ödeme işlemlerinizi tamamlamış olursunuz.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) merkezleri çatısı altında yer alan Trafik Şube birimleri üzerinden internet kullanmaksızın yapılabilen "Trafik Cezası Sorgulama"ve "Trafik Cezası Ödeme" işlemlerinizi yapabilmek için izlemeniz gereken yol şöyledir;

Haberin Devamı

Trafik Cezası Sorgulama ve Trafik Cezası Ödeme işlemleri;

Hem trafik cezası sorgulama hem de trafik cezası ödeme işlemlerinizi, aynı şekilde yani, direkt olarak Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) noktalarına başvuru yaparak ve bu kurum içinde yer alan Trafik Şube birimlerine giderek, yapabilmeniz mümkündür.