Gündem Trafik cezası bilgilerinize internetten ulaşabilirsiniz!

Trafik cezası bilgilerinize internetten ulaşabilirsiniz!

13.10.2016 - 09:27 | Son Güncellenme:

Trafik cezası bilgilerini artık online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi ile öğrenebilmek mümkün. İnternet ortamında yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün web sitesinden trafik cezası sorgulama yapılabiliyor. GİB İnternet Vergi Dairesi portalından da trafik cezası sorgulama ve ödeme yapılabiliyor.

Trafik cezası bilgilerinize internetten ulaşabilirsiniz

Teknoloji dünyasında trafik konusunda da insanlara yaşamın her alanında olduğu gibi çok önemli hizmetler sunuluyor. Özellikle de modern yüzyıl Türkiye’sinde trafik denetlemeleri ve trafik uygulamaları alanında internet teknolojilerini son derece etkin bir şekilde kullanmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından internet üzerinden online trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmeti sunuluyor. Vatandaşlar internete erişim sağlayabildikleri her noktadan kolay bir şekilde trafik kuralı ihlalleri dolayısı ile adına veya plakasına yazılmış olan herhangi bir trafik cezasının bulunup bulunmadığını öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Her geçen gün hızla gelişimini sürdüren ve vatandaşlara yaşamlarının her alanında çok önemli kolaylıklar sağlamakta olan internet altyapısının kamu alanında da aktif şekilde kullanılmaya başlanması vatandaşların kamu işlemleri konusunda da internetin hızlı ve kolay işlem şansından faydalanabilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu kapsamda elektronik ortam üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hizmete açılan online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlem seçeneği ile artık Türkiye’de adına veya araç plakasına yazılan herhangi bir trafik cezası uygulamasının bulunup, bulunmadığını internet kolaylığında öğrenebilme şansına sahip olunabiliyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde karayolları üzerinde trafiğin daha güvenli akışının sağlanabilmesi ve hem yaya hem de araç sürücüsü güvenliğinin oluşturulabilmesi amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri tarafından trafik denetlemeleri sırasında modern teknolojiden etkin bir şekilde yararlanılıyor. Özellikle karayolları üzerinde kullanılan Elektronik Denetleme Sistemi, radar sistemi ve mobese sistemi gibi ileri nesil teknoloji odaklı denetleme sistemleri ile trafik kuralları ihlallerinin tespitini gerçekleştiren trafik ekipleri tarafından caydırıcı niteliklerdeki trafik cezası uygulaması araç plakasına yazılarak, plakanın kayıtlı olduğu ikamet adresine posta yolu ile gönderiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar artık Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan online trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmet uygulaması ile birlikte birkaç dakika içerisinde internet üzerinden de trafik cezasının bulunup, bulunmadığını öğrenebiliyor. Araç sürücüleri ayrıca internet ortamına erişim sağlayabildikleri her yerden Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online hizmet uygulamasını kullanarak son derece pratik bir şekilde trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirerek, var olan trafik cezalarının ödemelerini de online işlem kolaylığında kredi kartı ile ödeme yapabiliyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlem seçeneğinden Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web portalı üzerinden de ulaşabilme şansına sahip olabiliyor. İnternet Vergi Dairesi web portalı üzerinden de kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmekte olan online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi ile birlikte artık araç sürücüleri herhangi bir trafik cezası olup, olmadığını internetten 7 gün 24 saat öğrenebiliyor. Bunun dışında GİB İnternet Vergi Dairesi portalında araç sürücüleri trafik cezası ödemelerini de internetten kredi kartları aracılığı ile hem kolay hem de hızlı şekilde gerçekleştirebiliyor.