Gündem Trafik Cezası Öğrenme ve Ödeme İşlemi

Trafik Cezası Öğrenme ve Ödeme İşlemi

06.04.2015 - 14:47 | Son Güncellenme:

Hem trafik cezası sorgulama hem de trafik cezası ödeme işleminizi online olarak hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını öğrenmek ve trafik cezası sorgulama işleminin detaylarını öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Trafik Cezası Öğrenme ve Ödeme İşlemi

Trafikte yaya ve araç sürücüsü güvenliğinin oluşturulabilmesi başta olmak üzere trafikte kaosun oluşmaması amacı gibi pek çok neden dolayısı ile günümüzde devlet tarafından uygulanması ve denetlenmesi yapılan trafik kuralları bulunuyor. Modern dünyada ülkelerin kendi trafik yapılarına ve trafiğinde ortaya çıkan gereksinimlere yönelik olarak bazı önemli farklılıklar ile temelde aynı sisteme dayalı olarak trafik kuralları uygulanıyor. Günümüzde Türkiye’de de trafik kurallarının uygulanışı ve denetlenmesi Emniyet Teşkilatına bağlı trafik ekipleri tarafından en sert şekilde gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Trafik kurallarının ihlal edilmesi durumunda araç sürücülerine trafik ekipleri tarafından trafik cezası yaptırımları uygulanıyor. Trafik cezasının niteliği, trafik kuralının ihlal türüne ve derecesine göre değişkenlik gösterebiliyor. Türkiye’de artık modern teknolojinin trafik kuralı denetlemelerinde aktif bir şekilde kullanılması ile birlikte araç sürücülerinin trafik kuralı ihlallerinde otomatik olarak araç plakasının kayıtlı olduğu adrese posta yolu ile trafik cezası bildirimi yapılıyor. Ancak çeşitli bürokrasi gibi sebepler dolayısı ile araç sürücüsünün eline geç ulaşan ve hatta hiç ulaşmayan trafik cezası bildirilerinin yaratmakta olduğu mağduriyetler dolayısı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından dijital ortamda trafik cezası sorgulama hizmetine başladı.

Haberin Devamı

Böylelilikle araç sürücüleri trafik kuralı ihlallerinden kaynaklı trafik cezalarının olup olmadığını dijital ortamdan kolay bir şekilde öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Dijital ortamda yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasındaki online hizmet kategorisindeki ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranından trafik cezası sorgulama işlemleri pratik bir şekilde yapılabiliyor. Bu işlemi yapabilmek için gerekli olan şeyler ise ‘isim’, ‘soyisim’, ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘doğum tarihi’ bilgileridir. Bu bilgileri girerek dijital ortamdan trafik cezasının olup olmadığı öğrenilebildiği gibi Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sanal ortamda yer alan online şubesi İnternet Vergi Dairesi internet sayfası üzerinden de trafik cezası sorgulama yapılabiliyor.

Üstelik Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi internet sayfasından trafik cezası sorgulaması ile trafik cezası ödeme işlemleri de yapılabiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın dijital platformda bulunan online şubesi olan İnternet Vergi Dairesi resmi internet sayfası üzerindeki ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranında trafik cezanızın olup olmadığını öğrenebilmeniz için girmeniz bilgiler ise son derece basittir.

Haberin Devamı

Güvenliğiniz için gerekli olan bu bilgiler ise ‘plaka’, ‘özel plaka’, ‘T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası’ ve ‘tescil tarihi’ olarak belirleniyor. Bu bilgileri eksiksiz şekilde girerek trafik cezasısorgulama yaparak, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne herhangi bir trafik cezanızın bulunup bulunmadığını ve var olan trafik cezalarınızın tüm ayrıntılı bilgilerine ulaşabilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankalar ve bu bankaların kredi kartlarını kullanmanız gerektiğinden sorgulama ekranından ulaşabileceğiniz liste ile trafik cezası ödeme işlemlerinizi kredi kartınız ile 02:00-22:00 saatleri arasında trafik cezası ödeme işlemlerinizi yapabilirsiniz. Online trafik cezasıödeme işlemleri sayesinde Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sunduğu erken ödeme taksit ve indirim fırsatlarından da yararlanabilirsiniz.