Gündem Trafik Cezası Sorgula ve İnternetten Ceza Ödeme artık çok kolay!

Trafik Cezası Sorgula ve İnternetten Ceza Ödeme artık çok kolay!

06.10.2015 - 22:25 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinizi online olarak kolayca yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemini online bir şekilde yapabilmek ve trafik cezası sorgulama işlemi hakkında ayrıntılı bilgiyi haberimizden öğrenebilirsiniz.

Trafik Cezası Sorgula ve İnternetten Ceza Ödeme artık çok kolay

Son zamanlarda ülkemizde trafik uygulamalarının olduğu bölgeler artmıştır. Ayrıca trafik cezaları da artmıştır. Trafik kontrol noktaları arttıktan sonra haliyle yazılan trafik cezalarında da bir artış olmuştur. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik şube çoğu noktaya trafik uygulaması koyduğu gibi aynı zamanda trafiğin yoğun olduğu çoğu bölgeye de mobese kameraları yerleştirmiştir. Trafik polisleri bu mobese kameraları ile bir yandan trafiği kontrol ederken bir yandan da trafik kurallarına uymayan sürücülere trafik cezası yazmaktadır. Mobese kamerası tarafından yazılan trafik cezaları aracın plakasının kayıtlı bulunduğu adrese gönderilir. Trafikte yediğiniz trafik cezası ise sizin kimliğinize makbul olarak yazılır. Bu trafik cezasını kaybettiğinizde veya arada acaba üstüme trafik cezası bulunuyor mu diye kontrol etmek isterseniz trafik cezası sorgulama işlemi ile kontrol edebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemi ile üzerinizde ne kadar trafik cezası varsa hepsini öğrenebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubeye giderek gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden de sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden de trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İŞLEMİ VE DETAYLARI!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini Emniyet Genel Müdürlüğü sitesinin internet sitesinden gerçekleştirebilmek için ilk olarak siteye giriş yapmanız gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinde bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama bölümüne giriş yapmanız gerekmektedir. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra trafik ceza ve otopark sorgulama ekranına ulaşırsınız. Sorgulama yapan kişinin kimlik bilgileri bölümüne kişisel bilgililerini girmeniz gerekmektedir. Bu bölüme ilk olarak T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı ve son olarak da doğum yılınızı girerek sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Doğrulama işlemini yaptıktan sonra karşımıza 4 tane sorgulama bölümü gelecektir.

Haberin Devamı

Araç plakasına yazılan ceza sorgulana bölümüne girdiğiniz zaman sisteme plakanızı ve tescil belge seri ve numarası girmeniz gerekmektedir. Sürücü belgesine yazılan ceza bölümüne girdiğiniz de sürücü belgesine veya şahsa yazılan ceza sorgulama yapabilirsiniz. Sisteme T.C. kimlik numaranızı, nüfus cüzdan harf seri ve nüfus cüzdan seri numarasını sisteme girmeniz gerekmektedir. Tüzel kişi trafik cezası sorgulama bölümüne girdiğinizde sisteme tüzel kişi vergi numarasını girerek sorgulama yapabilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama işlemini ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfada e-işlemler seçeneğini seçtikten sonra motorlu taşıt vergi dairesi seçeneğini seçmelisiniz. Bu bölüme girdikten sonra açılan seçeneklerden motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile ödeme seçeneği açılmalıdır. Sorgulama sayfasına girdikten sonra istenilen bilgileri sırası ile girilmelidir. Bu bölüme plakanızı, T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı ve tescil tarihinizi girmelisiniz. Bu işlemlerden sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Eğer bir borç çıkarsa anlaşmalı bankalarda kredi kartı ile bu borcu ödeyebilirsiniz.

Yazarlar