Gündem Trafik Cezası Sorgulama İşlemi İle Online Trafik Cezası Öğrenme Ve Ödeme

Trafik Cezası Sorgulama İşlemi İle Online Trafik Cezası Öğrenme Ve Ödeme

13.05.2015 - 14:32 | Son Güncellenme:

Trafik cezası borçlarınızı internet üzerinden takip etmek artık çok kolay! İnternet üzerinden yapabileceğiniz trafik cezası sorgulama işlemi ile trafik borç durumunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. Ayrıca trafik cezası ödeme işlemi ile de borcunuzu online ödeyebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde!

Trafik Cezası Sorgulama İşlemi İle Online Trafik Cezası Öğrenme Ve Ödeme

Trafiğe sık çıkan vatandaşlar trafikte trafik cezası yeme ihtimali çok yüksektir. Trafikte trafik kurallarına aykırı hareket yapan sürücüleri trafik polisi yakaladığı zaman trafik cezası yazabilir. Ayrıca trafiğin yoğun olduğu noktalara Emniyet Genel Müdürlüğü mobese kameraları yerleştirmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubesi mobese kameraları sayesinde trafiğin yoğun olduğu noktaları kameralar sayesinde takip edebilmektedir. Mobese kameraları ile trafiği takip eden trafik polisleri trafik kurallarına aykırı hareket yapan sürücülere trafik cezası yazabilmektedir. Bu mobese kameraları sayesinde yazılan trafik cezaları ceza yazılan aracın plakasının kayıtlı olduğu adrese posta yolu ile gönderilmektedir.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Vatandaşlar adres değişikliğinde eğer adreslerini güncellemezse mobese kameraları ile yedikleri trafik cezaları adreslerine ulaşmayabilir. Vatandaşlar bu yüzden yedikleri trafik cezalarının farkına varamayabilir. Trafiğe sık çıkan vatandaşlar arada sırada trafik cezası sorgulama işlemini yapmakta fayda vardır. Vatandaşlar trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubesine giderek gerçekleştirebilirler. Ama gelişen internet teknolojisi sayesinde çoğu kurum internet uygulamasını geliştirmiştir. Vatandaşlar çoğu işlemini kolaylıkla internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Vatandaşların internet üzerinden gerçekleştirebileceği işlemler arasında trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi de bulunmaktadır. Vatandaşlar internet üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini 2 farklı şekilde gerçekleştirebilmektedir. Trafik cezası sorgulama işlemini internet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasından gerçekleştirebileceğiniz gibi Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden de trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilmek için ana sayfada bulunan motorlu taşıtlar ve vergi dairesi sayfasına giriş yapmalısınız. Bu sayfaya giriş yaptıktan sonra açılan seçeneklerden motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile ödeme seçeneğini seçmelisiniz. Bu seçeneği seçtikten sonra karşınıza sorgulama sayfasına açılacaktır. Bu sayfaya ilk olarak sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını girmeniz gerekmektedir. Eğer özel plakanız bulunuyorsa bunu seçeneklerde belirtmelisiniz. Daha sonra T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı sisteme girmelisiniz. Son olarak da tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Sorgulama işleminden sonra karşınıza eğer varsa trafik cezaları gelecektir. Seçeceğiniz trafik cezalarını anlaşmalı bankalardan kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama işlemini ayrıca internet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden de gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan trafik cezası otopark sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfaya sorgulama yapan kişinin kimlik bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Bu sayfaya adınızı, soyadınızı, T.C. kimlik numaranızı ve son olarak da doğum yılınızı girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri girdikten sonra karşınıza sorgulama seçenekleri gelecektir. Araç plakasına yazılan ceza sorgulama veya sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama seçeneklerinden bir tanesini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.