Gündem Trafik Cezası Sorgulama Nasıl Yapılır? Trafik Cezası Ödeme İşlemleri

Trafik Cezası Sorgulama Nasıl Yapılır? Trafik Cezası Ödeme İşlemleri

28.05.2015 - 14:42 | Son Güncellenme:

Trafik cezası borçlarınızı internet üzerinden takip etmek artık çok kolay! İnternet üzerinden yapabileceğiniz trafik cezası sorgulama işlemi ile trafik borç durumunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. Ayrıca trafik cezası ödeme işlemi ile de borcunuzu online ödeyebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde!

Trafik Cezası Sorgulama Nasıl Yapılır Trafik Cezası Ödeme İşlemleri

Vatandaşlar artık evlerinden hiç dışarı çıkmadan çoğu işlemini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilmektedir. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini de evinizden internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlar trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubeye giderek yapabildiği gibi trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasından da gerçekleştirebilirler. Vatandaşlar trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini ise Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden de gerçekleştirebilirler. Son zamanlarda vatandaşların artan internet kullanımlarından dolayı çoğu kurum ve kuruluş internet uygulamasını geliştirmiştir. Vatandaşlar internet uygulamalarına giriş yaparak işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. İnternet uygulamasını geliştiren kurumlardan Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasına giriş yaparak vatandaşlar trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Sürücüler trafikteyken seyir halinde trafik kurallarına aykırı bir hareket yaptığı zaman ve trafik polisleri tarafından yakalandığı zaman trafik cezası yiyebilirler. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü trafiğin yoğun olduğu noktalara mobese kameraları yerleştirmiştir. Mobese kameraları trafiği kontrol ettiğinin yanı sıra trafik kurallarına aykırı hareketler yapan sürücücülere trafik cezası yazabilir. Mobese kameralarının yazdığı trafik cezaları sürücülerinin plakalarını kayıtlı oldukları adreslere gönderilir. Yediğiniz trafik cezaların hepsine Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubesine giderek sorgulayabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini internet üzerinden 2 farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasından gerçekleştirebileceğiniz gibi Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden de sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden gerçekleştirebilmek için Gelir İdaresi Başkanlığının ana sayfasında bulunan motorlu taşıtlar vergi dairesi bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümü seçtikten sonra açılan seçeneklerden motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile borç ödeme seçeneğini seçmelisiniz. Sorgulama sayfasına sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını girdikten sonra eğer özel plaka var ise bunu seçeneklerde belirtmelisiniz. Bu işlemlerden sonra T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı sisteme girmelisiniz. Son olarak da tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Sorgulama işlemini tamamladıktan sonra eğer trafik cezanız bulunuyor ise anlaşmalı bankalardan kredi kartı ile trafik cezanızı ödeyebilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama işlemini ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğünün internet işleminden de gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Bu seçeneği seçtikten sonra bazı kimlik bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Bu bölüme adınızı, soyadınızı girdikten sonra doğum yılınızı ve T.C. kimlik numaranızı da girmeniz gerekmektedir. Doğrulama işlemini tamamladıktan sonra sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz. Sorgulama ekranından sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtikten sonra aracınızı plakasının üzerindeki cezaları sorgulayabilirsiniz. Sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtikten sonra sürücü belgenizin üzerindeki trafik cezalarını görebilirsiniz.