Gündem Trafik cezası sorgulama ve HGS geçiş ihlali bakiye sorgulama nasıl yapılır?

Trafik cezası sorgulama ve HGS geçiş ihlali bakiye sorgulama nasıl yapılır?

18.11.2015 - 22:43 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemleri online hizmetlerden yapılan işlemlerdendir. Aynı zamanda HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama işlemi de internetten yapılmakta. Ayrıntıları haberimizde.

Trafik cezası sorgulama ve HGS geçiş ihlali bakiye sorgulama nasıl yapılır

Trafik denetlemeleri sırasında tespit edilen trafik kuralı ihlallerinde trafik cezası uygulamaları kanunda yer alan maddelere göre uygulanıyor. Yazılan trafik cezalarına ilişkin olarak da dijital platform üzerinde Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sunmuş olduğu trafik cezası sorgulama hizmeti bulunuyor. Günümüzün modern teknolojisi araç piyasasının son derece hareketli bir dönem yaşamasına yol açıyor. Günümüzde trafikte hem araç sürücülerinin hem de yayaların güvenliğini sağlayabilmek amacı ile trafikte düzeni oluşturacak trafik kuralları bulunuyor. İnsanlar bir gün içerisinde hemen hemen en az bir defa trafikte yer almak durumunda kalabiliyor. Trafiğin güvenliği akışını sağlayabilmek amacı ile trafik polisleri tarafından hem araçlar hem araç sürücüleri hem de yayalar çeşitli trafik kuralları çerçevesinde denetleniyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Yeni tip teknolojiler ile yapılan trafik denetlemelerinde tespit edilen trafik kuralı ihlallerinde araç sürücülerine trafik cezası otomatik olarak, aracın durdurulmasına gerek kalmadan yazılıyor. Bu trafik cezaları posta yolu ile plakanın kayıtlı olduğu adrese gönderiliyor. Günümüz modern çağında internet üzerinde bu tip bir sorgulama için dahi online hizmet sayfasının bulunmasına ek olara trafikte denetlemelerde de modern teknolojiden fazlasıyla yararlanılıyor. Günümüz modern Türkiye’sinde mobese kamera sistemleri, Elektronik Denetleme Sistemi gibi çeşitli yenilikçi teknolojiler ile trafik kuralı ihlali denetlemeleri gerçekleştiriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfasında yer alan online hizmetler menüsündeki ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranından trafik cezası sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu web sayfasında sadece birkaç dakika içerisinde ‘isim’, ‘soyisim’, ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘doğum tarihi’ bilgileri ile adlarına yazılmış olan herhangi bir trafik cezasının bulunup, bulunmadığını ve bulunan trafik cezalarının ayrıntılarını kolay bir şekilde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Online hizmetler ile birlikte araç sürücüleri trafik cezası sorgulama işlemleri ile trafik cezalarının bulunup, bulunmadığını ve bulunan trafik cezalarının ayrıntılarını Gelir İdaresi Başkanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlı web sayfasından kontrol edebiliyor. İnternete erişim sağlanabilen her yerden kullanılabilen GİB İnternet Vergi Dairesi web sayfasındaki Motorlu Taşıt Sorgulama ve Kredi Kartı ile Ödeme ekranından gün içerisinde 22:00 ile 02:00 saatleri dışında trafik cezası sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web sayfasındaki bu ekranda trafik cezası sorgulama işlemleri ise plaka (varsa özel plaka), T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ve tescil tarihi bilgileri girilerek gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulamalarının gerçekleştirilebildiği bu ekranda aynı zamanda da trafik cezası ödeme işlemleri kredi kartları ile yapılabiliyor. İnternet üzerinde yapılan bu trafik cezası sorgulama işlemi ile trafik denetlemelerinde tespit edilen kural ihlallerinden kaynaklı yazılan tüm trafik cezalarını tutar, tarih, ihlal ayrıntısı ve son ödeme tarihler ile birlikte faiz oranlarını ayrıntılı bir şekilde görebilme fırsatı bulunuyor. Bu ekranda yapılabilen trafik cezası ödeme işlemleri ise GİB’in anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartları aracılığı ile kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Böylelikle vatandaşın artık trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri için il ve ilçelerde bulunan Vergi Dairelerinde uzun saatlerini alabilecek işlem trafiği ile uğraşmasına gerek kalmıyor.

Haberin Devamı

HGS Bakiye Sorgulama ve Geçiş İhlali Sorgulama

Gün içinde her birimiz trafikte bulunmaktayız. Rutin hayatımızda işe giderken, yetişmemiz gereken bir yere giderken mutlaka köprü ya da otoyolları kullanmaktayız. Özellikle de büyük şehirlerde köprü ve otoyollar daha çok kullanımdadır. En basitinden çocuğumuzu okula bırakmak için bile bu yolları kullanmamız gerekebilir. Ülkemizde bulunan karayollarında bulunan otoyol ve köprü ücretlidir. Bu yerlerden geçiş yapabilmek için gişelerde geçiş yapabilmek için OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinden yararlanabilirsiniz. Ancak bu sistem trafikte olan yoğunluğa çözüm vermediği için bu yöntem artık daha eski zamanda kaldı. Modern çağ bu uygulamalara bir yenisini ekleyerek vatandaşların trafikte çektiği sorunu biraz da olsa hafifleştirmiştir. Yeni sistem olarak kullanıla Hızlı Geçiş Sistemi her vatandaş için artık daha sorunsuz halledilmeyi amaçlamıştır. Haliyle böylede olmuştur. Vatandaşlar Hızlı Geçiş Sistemini kullanarak araç içinde oldukça büyük avantaj sahibi olmuş olurlar. Akıllı telefonlar sayesinde istedikleri takdirde bu uygulamadan yararlanabilirler. Çünkü akıllı telefonlarla artık internete erişim sağlamak bir hayli kolaylaşmıştır.

Haberin Devamı

Türkiye’deki karayollarında bulunan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde aktif olarak kullanılmaya başlanan Hızlı Geçiş Sistemi kapsamında PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından araç sürücülerine online HGS bakiye sorgulama gibi hizmetler sunmaktadır. Araç kullanıcıları akıllı telefonları veya bilgisayarları kullanarak internete erişim sağlayabildiği her yerden online internet sistemi üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri internet sayfasındaki online HGS bakiye sorgulama hizmetlerinden yararlanılabilmektedir. Ama PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında yer alan bu online HGS bakiye sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için araç sürücülerinin öncelikle online hizmet sistemine üye olmaları gerekiyor. Sizlerde bu sisteme üye olmak istiyor ama nasıl üye olacağınızı bilemiyorsanız yazımızı okumaya devam edin. Çünkü bizler sizler için bu uygulamaya üye olabilmeniz için yazımızı oluşturduk. Sizlerde bu yazıyı okuyarak HGS sistemine nasıl üye olabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

PTT HGS Müşteri Hizmetleri sisteme giriş sayfasında bulunan yeni üye ekranından üyeliklerini yapabilen araç sürücüleri üyelik esnasında T.C. kimlik numarası, e-posta ve şifre bilgileri girilmektedir. Böylece internete erişim sağlanabildiği her koşulda HGS bakiye sorgulama işlemi yapabilmektedirler. Ayrıca vatandaşlar internet üzerinde yer almakta olan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalından üyeliksiz ve şifresiz olarak HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini de yaparak, geçiş ihlali cezalarının bulunup, bulunmadığını da öğrenebiliyor. Araç sürücüleri HGS bakiye yükleme işlemlerini ise PTT şubelerinden veya benzin istasyonlarından kolay bir şekilde yapabiliyor. İnternetin ve gelişen teknolojinin sizlere sağlamış olduğu bu kolaylığından yararlanarak HGS geçiş sisteminden yararlanabilirsiniz. Online internet hizmetleri sayesinde artık trafikte gereksiz vakit kaybı yaşamayacak bakiye sorgulama işlemi yapmak için gereksiz vakit kaybı yaşamayacaksınız. Yukarıda ki yazımızda da belirttiğimiz gibi aşamaları gerçekleştiren her birey bu sistemden kolayca yararlanabilirsiniz.