Gündem Trafik cezası sorgulama ve HGS bakiye sorgulama ile yükleme işlemleri!

Trafik cezası sorgulama ve HGS bakiye sorgulama ile yükleme işlemleri!

24.11.2015 - 21:55 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve HGS bakiye sorgulama ile yükleme işlemlerini online olarak yapabiliyorsunuz. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı öğrenmek istiyorsanız haberimizi okuyunuz.

Trafik cezası sorgulama ve HGS bakiye sorgulama ile yükleme işlemleri

Türkiye’de her geçen gün hızla gelişen teknolojiyle birlikte artık trafikteki araç sayısı da hızla artış gösteriyor. Özellikle trafikte bulunan araç sayısı ve yoğunluğu dolayısıyla köprü ve otoyollarda bulunan ücretli geçiş gişelerinde sıkışıklıklar ve hatta durma noktasına gelen trafik yoğunluğu yaşanıyor. Bu durumun trafikte yarattığı yoğunluk ve sıkışıklık nedeni ile de Hızlı Geçiş Sistemi geliştirilerek vatandaşın hizmetine sunuldu. Daha modern ve daha kaliteli bir ücretli geçiş sistemi ile Türkiye’de karayollarında bulunan otoyol ve köprü ücretli geçiş gişelerindeki işlem trafiği dolayısıyla yaşanan yoğunluğun önüne geçilebiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle Hızlı Geçiş Sistemi seri geçişler yapılmasına olanak vererek, araçların ücretli geçiş gişelerinde durmasını engelliyor. Ayrıca dijital hizmetleri ile de vatandaşlara önemli ayrıcalıklar ve avantajlar sunmakta olan HGS hizmetleri kapsamında internette HGS bakiye sorgulama hizmetleri de sunuluyor. Mobil teknolojik altyapıya sahip olan Hızlı Geçiş Sistemi’nde araç sürücüleri köprü ve otoyol ücretli geçiş gişesinde araçlarını durdurarak, kart okutma çilesiyle uğraşmadan seri geçişler yapabiliyor. PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasından son derece pratik bir şekilde HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Araç sürücüleri dijital platform üzerinde PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasına hgsmusteri.ptt.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlayarak ‘geçiş ihlali sorgula’ ekranından üyeliksiz ve şifresiz olarak HGS geçiş ihlali sorgulama yapabiliyor.

Haberin Devamı

HGS ücretli geçiş gişesindeki sistem ile geçiş esnasında etkileşime geçerek, mobil olarak HGS geçiş ödemesini bakiyeden alıyor. Bu sistem araçların bakiye yetersizliği gibi durumlar dolayısıyla geçiş ihlali yapabilmesine de neden olabiliyor. Bu tarz durumlara yönelik olarak da PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından online HGS geçiş ihlali sorgulama hizmeti sunuluyor. PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında bulunan müşteri hizmetleri giriş penceresindeki yeni üye ekranından üyelik işlemleri yapıldıktan sonra gerçekleştirilebiliyor. Bu kapsamda vatandaşlar T.C. kimlik numarası, e-posta ve şifre girerek, üye olabiliyor ve HGS bakiye sorgulaması yapabiliyor. Ayrıca vatandaşlar HGS bakiye yükleme işlemlerini de sadece PTT şubeleriyle sınırlı kalmayarak, pek çok farklı noktadan yapabilme imkanına sahip olabiliyor.

Dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasındaki online geçiş ihlali sorgulamasının yanı sıra Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından araç sürücülerinin trafik cezalarının bulunup, bulunmadığını öğrenebilmelerine imkan veren İnternet Vergi Dairesi ‘Motorlu Taşıt Sorgulama Ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından trafik cezası sorgulama yapılabiliyor. Son yıllarda karayollarında genel bir modernize sisteminin oluşturulabilmesi amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından trafik denetlemelerinde daha modern ve daha teknolojik sistemler kullanıyor. Dijital platform üzerinde yer alan bu trafik cezası sorgulaması sayesinde de trafik cezası beyan işlemlerinin yanı sıra otomatik olarak trafik kuralı ihlallerinde uygulanan trafik cezasının ayrıntılı dökümlerini internet üzerinden öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasında trafik cezası sorgulama işlemleri günün her saatinde gerçekleştirilebiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web sayfasındaki bu ekranda trafik cezası sorgulamaları ise plaka (varsa özel plaka), T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ve tescil tarihi bilgileri girilerek gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

GİB İnternet Vergi Dairesi web sayfasındaki Motorlu Taşıt Sorgulama ve Kredi Kartı ile Ödeme ekranından gün içerisinde 22:00 ila 02:00 saatleri dışında var olan trafik cezalarına ilişkin olarak trafik cezası ödeme işlemlerini yapabilme imkanı bulunuyor.