Gündem Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme İşlemleri

Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme İşlemleri

24.02.2015 - 09:46 | Son Güncellenme:

Trafik cezası ve ödeme işlemlerini yapabildiğiniz online sayfaları sizler için derledik! Bu sayfalarda istediğin gün istediğiniz saatte sorgulama yapmanız mümkün!

Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme İşlemleri

MOBESELER ile artık sonradan trafik cezası alabilme ihtimali olduğu için trafik cezası sorgulama işlemini arada yapmalıyız. Aldığımız trafik cezalarını görebilmek için emniyet müdürlüğü trafik şubesine sorgulayacağımız gibi artık internet üzerinden de aldığımız cezaları sorgulayabiliriz. İnternet üzerinden ceza sorgulama işlemi yapabilmek için aracınızın plaka numarasını, T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı bilmeniz gerekmektedir. Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte internet üzerinden birçok işlemimizi yapabilmekteyiz. Bunlardan bir tanesi de trafik cezası sorgulama işlemidir. İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemi sayesinde ne kadar cezamız olduğunu, trafik cezasının ne zaman kesildiği, üstünüze herhangi bir trafik cezası olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemi 2 şekilde gerçekleşebilmektedir. Bunlardan ilki Emniyet Genel Müdürlüğü trafik cezası sorgulama işlemidir. Diğeri de Gelir İdaresi Başkanlığının trafik cezası sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesinden trafik ceza sorgulama işlemi yapmak için ilk önce EGM sitesine giriş yapmalıyız. Sayfada bulunan trafik cezası sorgulama ve otopark sorgulama linkine tıklamalıyız. Girdiğimiz sayfada isim, soyadı, T.C. kimlik numarası, ve doğum yılınızı girdiğiniz zaman doğrula butonuna basmalıyız. Böylelikle üstümüzde ne kadar trafik cezası borcu var öğrenebiliriz.

Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden ne kadar trafik cezası borcumuz var öğrenebilmek için de GİB internet sayfasından motorlu taşıt sorgulama ve kredi kartı ile ödeme sayfasını açmalıyız. Açılan sayfaya bazı bilgileri girmelisiniz. Sizden istenilen bilgiler aracınızın plakası, özel plaka varsa belirtilmelisiniz, Daha sonra T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numaranızı girmelisiniz. Daha sonrasında tescil tarihini girdiğimiz zaman sorgulama işlemini tamamlayabiliriz. Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden aynı şekilde trafik cezası borç ödeme işlemini kredi kartı sayesinde yapabilmekteyiz.