Gündem Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme İşlemlerini Kolayca Yapabilirsiniz

Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme İşlemlerini Kolayca Yapabilirsiniz

15.03.2015 - 17:37 | Son Güncellenme:

Trafik ceza sorgulama ve ödeme işlemlerini internet üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme İşlemlerini Kolayca Yapabilirsiniz

Güvenli bir trafik için trafik kurallarına uyulması ve bilinçli bir araç sürücü son derece önemli olduğu gibi trafikte uygulanmakta olan cezalarda, trafik kurallarının ihlaline karşı araç sürücülerini caydırıcı nitelikte olması amaçlanıyor. İnsanların daha güvenli bir trafikte seyahat edilebilmesi amacı ile sadece bilimsel teknik ve bilgilere odaklı olarak belirlenen trafik kuralı ihlallerin emniyet güçlerinin cezai yaptırımda bulunma hakkı bulunuyor. Özellikle de yol denetlemelerinde trafik ekipleri tarafından trafik ihlali gerçekleştirilen araç sürücülerine ihlalin durumuna göre farklı kademelerde maddi ve cezai yaptırımlarda bulunma hakkı olması, araç sürücülerine trafik kuralı ihlalinin caydırıcı olması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Trafikte seyir halinde iken yapmış olduğunuz trafik ihlalleri durumunda trafik ekipleri tarafından durdurulur ve cezai uygulamalar ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Ancak bu durumun yarattığı aksaklıklar, fazladan iş yükü ve daha pek çok sebep dolayısı ile Emniyet Teşkilatı modern çağı yakalayabilmek amacı ile de yeni bir sisteme geçiş gerçekleştirdi. Bu yeni değişiklik ile birlikte araç sürücülerinin seyir halinde iken gerçekleştirdikleri trafik kuralı ihlalleri durumunda trafik ekipleri anında cezai uygulamayı aracı durdurmaya gerek kalmadan plakaya yaparak, araç sürücüsünün kayıtlı adresinde trafik cezası bildirimi yapılıyor. Bürokrasi gibi çeşitli hususlara bağlı olarak araç sürücülerinin mağduriyet yaşaması nedeni ile Emniyet Genel Müdürlüğü araç sürücülerinin dijital ortamda yapabilecekleri bir trafik cezası sorgulama hizmetine başladı.

Haberin Devamı

Dijital ortamda bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasındaki ‘Trafik Ceza ve Otopark Sorgulama’ ekranından trafik cezası sorgulama işlemi isim, soyisim, T.C. kimlik numarası ve doğum yılı bilgileri girilerek gerçekleştirilebiliyor. Bu sorgulamayla trafik cezası bulunup bulunmadığını öğrenebiliyorsunuz. Trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğü’ nün internet sayfasının dışında Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi sayfasından yapabiliyorsunuz. İnternet Vergi Dairesi internet sayfasında trafik cezası sorgulamasının dışında trafik cezası ödeme işlemleri de yapılabiliyor.

GİB İnternet Vergi Dairesi üzerinden trafik cezası sorgulama işlemini ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından yapılabiliyor. Bu sayfa üzerinde trafik cezası sorgulama işlemi için plaka(varsa özel plaka), T.C. kimlik numarası ve vergi kimlik numarası ve tescil tarihi bilgilerini girerek trafik cezası bulunup bulunmadığını öğrenebiliyorsunuz. Sorgulama sonucunda trafik cezanız çıkar ise Gelir İdaresi Başkanlığı anlaşmalı bankaların kredi kartlarını kullanarak trafik cezası ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezası ödeme işlemlerini gün içerisinde dijital ortamdaki İnternet Vergi Dairesi internet sayfasında anlaşmalı bankaların kredi kartları ile 02:00-22:00 saatleri arasında yapabilirsiniz. Böylelikle yol denetmeleri, vergi işlemleri ve trafik cezasının karşınıza çıkabileceği tüm resmi işlemlerde trafik cezanızın bulunduğuna dair bir sürpriz yaşamazsınız. Ayrıca trafik cezası ödeme işlemlerinde yapılan gecikmelerin yaratacağı faiz uygulamalarıyla borcunuzun katlanmasını önleyebilir ve trafik cezası sorununuzu tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Tüm bunlara dijital ortam nimetlerinden yararlanarak ulaşabiliyorsunuz.

Yazarlar