Gündem Trafik cezası sorgulama ve ödeme online işlemleri

Trafik cezası sorgulama ve ödeme online işlemleri

26.03.2015 - 11:10 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri online olarak kolayca yapılabilmektedir. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminin detaylarını ve trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama ve ödeme online işlemleri

Karayollarında trafiğin daha güvenli hale getirilebilmesi ve bir nizam içerisinde devam edebilmesini sağlayabilmek amacı ile tamamen bilimsel ve teknik bilgilere dayalı olarak oluşturulan trafik kuralları bulunuyor. Araç sürücülerinin bu trafik kurallarını ihlal etmeleri durumunda kendilerine trafik ekipleri tarafından trafik cezası uygulamaları gerçekleştiriliyor. Trafik ihlalinin niteliğine göre değişiklik gösterebilmekte olan trafik cezalarında yeni nesil sistemlerden en etkin şekilde yararlanılıyor. Özellikle de araç sürücülerinin seyir halinde veya dururken yapmış oldukları trafik kuralı ihlallerine yönelik olarak trafik cezası uygulamaları trafik ekipleri tarafından araç durdurularak gerçekleştiriliyordu.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Trafiğin son derece yoğun olduğu veya hızla aktığı noktalarda gerçekleştirilmekte olan trafik cezası uygulamalarının trafik güvenliğini riske atması ve aynı zamanda da trafiğin yoğunlaşmasına yol açması nedeni ile Emniyet Genel Müdürlüğü yeni nesil teknolojik tabanlı bir hizmete başladı. Böylelikle artık trafik ekipleri trafik kuralı ihlallerinde araç sürücülerine plakalarından trafik cezası yazarak, kayıtlı olan adresine posta ile bildirimini yapıyor. Ancak bu durumunda yarattığı gecikme gibi çeşitli sorunların bulunuyor olması nedeni ile araç sürücülerinin düzenli olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’ nün online trafik cezası sorgulama hizmetini kullanarak sorgulama yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Trafik Cezası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Dijital ortamda bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü internet sayfasından yapabildiğiniz trafik cezası sorgulama işlemi için EGM internet sayfasında bulunan online hizmetler kategorisindeki ‘Trafik Ceza ve Otopark Sorgulama’ ekranına erişim sağlamanız gerekiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’ nün bu ekranında sorgulama işleminizi yapabilmeniz için ‘isim’, ‘soyisim’, ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘doğum yılı’ bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Böylelikle de trafik cezanızın veya cezalarınızın olup olmadığını ve olan ceza/cezaların detaylı ayrıntılarını görüntüleyebilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama işlemlerinizi dijital ortam üzerinde bulunan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi aracılığı ile de yapabiliyorsunuz. Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi internet sayfası üzerinde yer almakta olan ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından sorgulama yapabileceğiniz gibi trafik cezası ödeme işlemlerinizi de gerçekleştirebilirsiniz. GİB İnternet Vergi Dairesi internet sayfasında bulunan bu sorgulama ekranında ‘plaka’, ‘özel plaka’, ‘T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası’ ve ‘tescil tarihi’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeniz gerekiyor.

Böylelikle trafik cezası sorgulama işleminizi gerçekleştirebilir ve trafik cezanızın olup olmadığını da tüm ayrıntıları ile birlikte görüntüleyebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama sonucunda çıkan trafik cezalarınız için trafik cezası ödeme işlemlerini ise Gelir İdaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartları aracılığı ile online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankalar ve kredi kartlarına ilişkin listeyi de sorgulama ekranın alt kısmından görüntüleyebileceğiniz gibi kredi kartı ile trafik cezası ödeme işlemlerinizi gün içerisinde 02:00-22:00 saatleri arasında online olarak yapabilirsiniz. Trafik cezasında erken ödemenin sağladığı indirim veya taksit fırsatlarından da bu şekilde online platformda yapacağınız düzenli sorgulamalar ile yararlanabilirsiniz.

Yazarlar