Gündem Trafik cezası sorgulama ve ödeme ekranı

Trafik cezası sorgulama ve ödeme ekranı

15.04.2015 - 16:14 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri internet üzerinden kolayca yapılabilmektedir. Online trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve trafik cezası sorgulama hakkında detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama ve ödeme ekranı

Ülkemizde her geçen gün trafiğe çıkan araç sayısında artma olmaktadır. Trafikte olan bu yoğunluk sebebiyle trafik şube oluşan trafiği engelleyememektedir. Ceza işlemlerinde daha rahat olsun diye Emniyet Genel Müdürlüğü çoğu noktaya mobese kameralı koydu. Bu mobese kameraları sayesinde trafikte yaptığınız herhangi bir yanlış harekette ceza kapsamları içerisinde olan bir harekette mobese kameraları sizi yakalamaktadır ve haberiniz olmadan ceza yiyebilirsiniz. Trafiğe sıklıkla çıkan bir sürücü iseniz haberiniz olmadan mobese kameraları tarafından ceza yiyebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğü yediğiniz cezaları kayıtlı olduğunuz adrese göndermektedir. Adres değişikliği olaylarında filan cezanız adresinize ulaşmayabilir ve sizin cezadan haberiniz olmayabilir. Trafikte aldığınız cezaları öğrenmek için Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubeye gitmeniz gerekmektedir. Bu sayede trafikte aldığınız cezaları öğrenebilirsiniz. Gelişen internet teknolojini ülkemizde çoğu kurum ve müdürlük kullanmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü de bu kurumlardan bir tanesidir. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasından trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebiliriz. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasından da gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasında gerçekleştirebilmek için ilk olarak ana sayfada bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama butonunu tıklamalısınız. Trafik cezası ve otopark sorgulama bölümünde ilk olarak adınızı ve soyadınızı girmeniz gerekmektedir. Daha sonra T.C. kimlik numarası ve doğum yılınızı gerekli yere girmeniz gerekmektedir. Doğrulama işlemini yaptıktan sonra karşımıza sorgulama yapabileceğimiz 4 işlem gelecektir. Araç plakasına yazılan ceza sorgulama bölümüne girdiğinizde sisteme plakanızı ve tescil belge seri ve numarasını girerek sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama bölümüne girdiğinizde sisteme T.C. kimlik numaranızı nüfus cüzdan harf seri ve nüfus cüzdan seri numaralarını girmeniz gerekmektedir. Tüzel kişi ceza sorgulama bölümünde tüzel kişinin vergi numarasını girerek sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapabildiğiniz gibi Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden de sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığından sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için ilk olarak ana sayfaya giriş yapmanız gerekmektedir. Ana sayfanın sağ tarafında motorlu taşıtlar vergi dairesi bulunmaktadır. Bu bölüme giriş yapmanız gerekmektedir. Bu bölümden motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile borç ödeme bölümüne giriş yapmanız gerekmektedir. Bu bölüme bazı bilgilerinizi girerek trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu bölüme plakanızı, eğer özel plakanız bulunuyor ise bunu belirtmelisiniz. T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numarası bilgilerini sisteme girdikten sonra son olarak tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girmeniz gerekmektedir. Bu bilgilerin hepsi girildikten sonra trafik cezası sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Sorgulama işleminden sonra aynı sayfadan trafik cezası borç ödeme işlemini de gerçekleştirebilirsiniz.