Gündem Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri artık çok kolay!

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri artık çok kolay!

02.10.2015 - 22:20 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminin online olarak yapılması büyük kolaylıklar sağlamıştır. Trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve Trafik cezası sorgulama işleminin tüm detaylarını bu haberden öğrenebilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri artık çok kolay

Trafiğe çıkan sürücülerin çok dikkatli olması gereklidir. Herhangi bir dikkatsizlikte kaza yapabilirler veya trafik polisi tarafından ceza alabilirler. Trafik cezası almamak için trafikte dikkatli olmak gerekir. Eğer trafiğe sık çıkan bir sürücü iseniz haberiniz olmadan bile trafik cezası alabilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubenin trafiğin yoğun olduğu bölgelere yerleştirdiği mobese kameraları ile trafik akışını kontrol etmektedir. Trafik kurallarına aykırı bir hareket yaptığınız zaman ve bu mobese kameraları tarafından yakalanmışsa trafik cezası alırsınız. Mobese kameraları tarafından yazılan trafik cezaları aracın plakasını yazılır. Aracın plakasına yazılan trafik cezası da plakanın kayıtlı olduğu adrese gönderilir. Adresi değişikliği durumunda veya bazı aksi durumlarda trafik cezası size ulaşamayabilir ve haberiniz olmaz. Bu yüzden trafiğe sık çıkan birisi iseniz arada trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirmekte fayda vardır. Trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubeye giderek gerçekleştirebildiğiniz gibi ayrıca internet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İŞLEMİ VE DETAYLARI!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Trafik cezası sorgulama işlemini internet üzerinden ve Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasından gerçekleştirebilmek için ilk olarak Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasına giriş yapılmalıdır.Sorgulama işlemi için ana sayfada bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama bölümüne giriş yapılmalıdır. Trafik cezası ve otopark sorgulama sayfasında sorgulama yapabilmek için sorgulama yapan kişinin kimlik bilgilerini sisteme girmelisiniz. Bu bölüme ilk olarak sorgulama yapan kişinin adı ve soyadı girilmelidir. Daha sonra sorgulama yapan kişinin T.C. kimlik numarası ve doğum yılı sisteme girilmelidir. Sorgulama sayfasına girdikten sonra karşınıza 4 farklı sorgulama seçeneği gelecektir. Bu sorgulama seçenekleri araç plakasına yazılan ceza sorgulama, sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama, tüzel kişi ceza sorgulama ve otoparka çekilen araç sorgulama seçenekleridir. Araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtikten sonra sisteme aracın plakasını ve tescil belge seri ve numarasını girmelisiniz. Sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama bölümüne giriş yaptıktan sonra sisteme T.C. kimlik numarası, nüfus cüzdan harf seri ve nüfus cüzdan seri numaraları girilmelidir.

Haberin Devamı

Vatandaşlar Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebildiği gibi ayrıca trafik cezası ödeme işlemini de gerçekleştirebilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için ana sayfada bulunan motorlu taşıtlar vergi dairesi sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Motorlu taşıtlar vergi dairesi bölümünden sorgulama yapmak için açılan seçeneklerden motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile borç ödeme seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfaya bazı bilgilerinizi girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Açılan sayfaya ilk olarak sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını girmelisiniz. Eğer özel plakanız var ise bunu seçeneklerde belirtmelisiniz. Daha sonra T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı sisteme girmeniz gerekmektedir. Son olarak da tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Sorgulama işleminden sonra eğer bir borcunuz bulunuyor ise bunu anlaşmalı bankalardan kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.