Gündem Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi

19.05.2016 - 10:00 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri diğer bir çok hizmet gibi online olarak yapılmaktadır. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinin nasıl yapıldığını yazımızdan sizler için anlatmış bulunuyoruz. Siz de yazımızı inceleyerek internetten trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi

Ülkemizde artık teknolojinin oldukça gelişmesi ile birlikte, birçok hayatımızı kolaylaştıran icatla tanışmış durumdayız. Bunlardan bizler için en önemlilerinden biri ise motorlu taşıtlardır. Otomobil ve otobüsler ile gün içinde sık sık karşılaştığımız bugünlerde artık yürüyerek bir yerle gitmeye de pek rastlanmamaktadır. Ülkemizde neredeyse her ailenin bir adet otomobili bulunmaktadır. Hayatımızı kolaylaştıran bu araçların zaman zaman hatalar yaptığını görüp, duyabiliyoruz. Bu hatalar sonucunda araç sürücüleri cezalandırılmaktadır. Bu nedenle oluşturulmuş gözetleme cihazları bulunmaktadır. Bunlara radar denmektedir. Fazla hız, kırmızı ışıkta geçmek gibi tedbirsiz hareketler sonucunda radar aracınızın plakası üzerinden adınıza bir ceza yazar.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşlar tarafından aktif bir şekilde kullanılan işlemlerden biri olan Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme işlemi aktif bir şekilde kullanıcı sayısını arttırmaktadır. Artık aracımızla seyir halinde iken bile bizler haberimiz yok iken trafik cezası almış olabiliriz. Çünkü trafiğe kapalı alanlarda denetimlerini yapamayan trafik polisleri kontrollerini Emniyet genel Müdürlüğü binalarından gerçekleştirmektedir. Artık her sokağa yerleştirilen trafiğe kapalı alanlarda denetimi sağlamak için koyulan mobese kameraları her an her dakika araç kullanıcılarını kayıt altına almaktadır. Böylece trafik esnasında kameraları denetleyen trafik polis memurları diledikleri kişilerin plaklarını odaklayarak onlara ceza yazabilirler. Bu yazılan trafik cezasının tutarı ve de ceza ile ilgili olan her şey Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme ekranında yer alır. Sizler aracınız ile seyir halinde iken bu cezanın farkında olamayabilirsiniz. Bu nedenle internet sistemini kullanarak Trafik cezası sorgulama ve ödeme sayfasından yararlanabilirsiniz.

İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçmeniz gereklidir. Bu seçeneği seçtikten sonra karşınıza gelen sayfaya kişisel bilgilerinizi girmeniz gereklidir. Bu sayfaya T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı ve doğum tarihinizi girdikten sonra doğrulama işlemini gerçekleştirmeniz gereklidir. Açılan sorgulama seçeneklerinden iki türlü sorgulama yapabilirsiniz. Araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtiğinizde sorgulama yapmak istediğiniz araç plaka numarasını ve tescil belge seri ve numarasını girmeniz gereklidir. Sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçerseniz eğer açılan sayfaya T.C. kimlik numaranızı, nüfus cüzdan harf seri ve nüfus cüzdan seri numaranızı girmeniz gereklidir. Trafik cezası ödeme işlemini gerçekleştirebilmek için internet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesine girmeniz gereklidir. Buraya girdikten sonra sorgulamalar sayfasından borç bilgilendirme sayfasına girmeniz gereklidir. Uyarılar bölümünü okuduktan sonra T.C. kimlik bilgileri ile giriş bölümünde T.C. kimlik numaranızı, nüfus cüzdanı seri ve numarasını girdikten sonra annenizin, babanızın, eşinizin veya çocuğunuzun T.C. kimlik numarasını girmeniz gereklidir. Annenizin kızlık soyadının 1. ve 2. harfini de girdikten sonra güvenlik kodunu da girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Eğer bir trafik cezanız var ise bunu anlaşmalı bankaların kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.