Gündem Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemleri

Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemleri

21.04.2015 - 15:08 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinizi online olarak kolayca yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemini online bir şekilde yapabilmek ve trafik cezası sorgulama işlemi hakkında ayrıntılı bilgiyi haberimizden öğrenebilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemleri

Artık internet kullanımın çok fazla yaygınlaşması sayesinde, internet üzerinden bir takım işlerimizi yapmak lüks olmaktan çıkmış, oldukça olağan bir işlem olmaya başlamıştır. Eğitim, sağlık, eğlence, alış veriş vb gibi birçok alanda aktif olarak kullanmakta olduğumuz internet sayesinde, işlerimizi hem yorulmadan hem de vakit kaybetmeden kısa sürede yapabilmekteyiz. İnternetten yararlanarak yapmış olduğumuz bu gibi işlemlerden bazıları ise, trafik cezalarımızı kontrol etmek ve varsa trafik cezamızı ya da cezalarımızı ödemek gibi işlemlerdir.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

İsterseniz haberimize trafik cezası sorgulaması işlemlerini anlatarak bir giriş yapalım. Bu durumda yapılması gereken işlemlerinden kısaca bahsedelim;

Trafik Cezası Sorgulaması işlemleri şu şekildedir;

Trafik cezası sorgulaması yapmak için uygulanacak adımlar;

Öncelikli olarak, adresine giriş yapmak ile trafik cezası sorgulamaya başlayabilirsiniz.

Daha sonra, açılan yeni sayfa, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web adresinin ana sayfası olacaktır ve bu sayfanın alt kısmında, Trafik Cezası Sorgulama adı ile hazır bulunan bir tablo göreceksiniz.

Hemen sonrasındaki işlemde ise, bu tabloda, sorgulama yapan kişinin kimlik bilgileri adı ile yer alan bir takım bölümler hazır bulunmaktadır. Bu bölümler ise; İsim, Soy İsim, T.C Kimlik Numarası ve Doğum Yılı şeklinde yer almış durumdadır.

Haberin Devamı

Ardından, bu bölümleri doldurunuz ve sonrasında, yine bu sayfada yer alan ve Doğrulayazan seçeneğe tıklayınız.

Daha sonra açılacak olan yeni sayfada; Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama, Sürücü Belgesine Yazılan Ceza Sorgulama, Tüzel Kişi Ceza Sorgulama ve Otoparka Çekilen Araç Sorgulamaşeklinde hazırlanmış olan bölümleri göreceksiniz.

Son olarak da, bu bölümler arasından sorgulama yapmak istediğiniz bölümü seçiniz ve trafik cezanızı sorgulatmaya başlayabilirsiniz.

Bu şekilde trafik cezası sorgulaması işlemlerini anlatmamızın ardından şimdi de, yine internet aracılığı ile yapılan trafik cezası ödeme işlemlerini kısaca anlatalım.

Trafik Cezası Ödeme işlemleri şu şekildedir;

İnternetin yaygın kullanılması ile birlikte, aracınız üzerine, sürücü belgenizin üzerine, plakanızın üzerine ya da otoparka çekilen aracınız üzerine, işlenmiş olan trafik cezalarınızın bilgisini artık internet üzerinden ödemeniz mümkündür. Trafik cezası ödeme işlemlerini gerçekleştirmek için, kısaca aşağıda anlatıldığı gibi işlem yapabilirsiniz. Buna göre, internet üzerinden trafik cezası ödeme işlemleri ve aşamaları şu şekildedir;

Burada, trafik cezanızı öğrenmek için başlangıç olarak, www.gib.gov.tr web adresine yani İnternet Vergi Dairesi resmi web adresine giriş yapınız.

Haberin Devamı

Hemen sonraki aşamada, açılan yeni sayfanın sağ tarafında yer alan veMotorlu Taşıtlar Vergi Dairesi için lütfen tıklayınızşeklinde hazır bulunan bölümü tıklayınız.

Daha sonraki aşamada, burada açılan yeni sayfada yer alan başlıklar arasından Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödemeşeklinde hazır bulunan seçeneğe tıklayınız ve burada yer alan;Plaka, Özel Plaka,T.C Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası veTescil Tarihi bilgilerinizi doldurunuz.

Son işlem olarak da, bu aşamanın peşinden, yine bu sayfada yer alan ve tamamyazan seçeneği işaretleyiniz.

Yazarlar