Gündem Trafik çilesine karşı ‘mobil asistan çözümü’

Trafik çilesine karşı ‘mobil asistan çözümü’

13.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımda yolculuk planlamaları için “mobil ulaşım asistanı” uygulamasını hayata geçiriyor.

Trafik çilesine karşı ‘mobil asistan çözümü’

Taksi, servis ve toplu taşıma araçlarını hesaba katarak yolculuk planlaması yapılabilecek “mobil ulaşım asistanı” sistemi sayesinde vatandaşlar gidecekleri yere en kısa zamanda, hangi araçla ulaşabileceklerini görebilecek. Yolculuklarını en kısa sürede yapmak isteyen İstanbullular bu uygulamayı kullanarak seyahatlerini planlayacak.

Haberin Devamı

Sistemle taksi çağırmak ve kredi kartıyla ödeme hizmetleri cepten yapılabilecek. Sisteme entegre olacak taksiciler, müşteri aramak için şehir içinde boşa turlamak yerine merkezden yönlendirilerek kendilerini bekleyen müşteriye gidecek. Ulaşım asistanı sisteminde bulunan servis sürücü mobil uygulamasıyla servis hizmetlerine de düzen getirilecek. Veliler, sistem sayesinde çocuklarının eve dönüşlerini takip edebilecek. İki yıl içinde tamamen devreye alınması planlanan mobil ulaşım asistanı iOS ve Android yüklü cep telefonlarına indirilecek uygulamayla kullanılabilecek. Sistemi ayrıca bilgisayar üzerinden de kullanmak mümkün olacak.