Gündem Trafik katliamı: 13 ölü

Trafik katliamı: 13 ölü

30.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’da meydana gelen ve beton mikseri, minibüs ile otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında 13 kişi öldü. Ortalığın savaş alanına döndüğü feci kazada 9 kişi de yaralandı

Trafik katliamı: 13 ölü

Şanlıurfa’da beton mikseri, minibüs ve bir otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında, aralarında çocukların da bulunduğu çoğu Suriyeli 13 kişi yaşamını yitirdi, 9 kişi yaralandı. Katliam gibi kazanın, minibüsün yoğun siste şerit ihlali yapmasından kaynaklandığı öne sürüldü.
Şanlıurfa- Akçakale karayolu TOKİ bağlantı yolundaki kaza dün saat 13.45 sıralarında meydana geldi. Bakır Karaca yönetimindeki 33 DGZ 31 plakalı minibüs, 73 DB 338 plakalı beton mikseriyle çarpıştı. 55 SL 017 plakalı otomobil de kaza yapan bu araçlara çarptı.
Camdan fırladılar
Şiddetli çarpmanın etkisiyle minibüste bulunanlar camlardan savruldu. Sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi ve yağmur nedeniyle yolun kayganlaşması sonucu meydana gelen kazada karayolu kan gölüne döndü.
Şanlıurfa- Gaziantep karayoluna çıkmak için bağlantı yolunu kullanan ve Akçakale yönüne giden minibüs, iddiaya göre sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü yolda şerit ihlali yapınca kaza meydana geldi. Kazazedelerin yola saçıldığı ve tam bir can pazarının yaşandığı olay yerine gelen ekipler, yaralılara müdahale etti ve ambulanslarla kentteki hastanelere sevk etti. Yapılan incelemede ilk etapta 4 kişinin öldüğü belirlendi. Devrilen beton mikseri ile minibüs vinç yardımıyla kaldırıldığında, 5 kişinin daha cesedine ulaşıldı. Olay yerinde yaşamını yitiren 9 kişinin cesetleri yapılan inceleme sonrası otopsi için morga gönderilirken, yaralı olarak hastaneye götürülen 4 kişinin de yaşamını yitirmesiyle ölenlerin sayısı 13’e yükseldi. Kazada ölenlerin tamamının minibüste yolculuk yaptığı, aralarında çocuklar ile Suriye uyrukluların da bulunduğu öğrenildi. Bu arada kazada yaralanan ve olay yerindeki ilk müdahale sonrası hastanelere götürülen 9 kişiden 3’ünün araç sürücüleri, 4’ünün de Suriye uyruklu Hacı Said, Fatma Ali, Nermin Ali ve Muhammet Ali olduğu belirlendi.
Eylem yapmışlardı
İki yaralının kimliği belirlenemedi. Yaralıların hayati tehlikelerinin sürdüğü bildirildi. Kan gölüne dönen TOKİ bağlantı yolunda daha önce de çok sayıda ölümlü kaza meydana geldi. Sürücülerin aşırı hız yaptığı, trafik kontrollerinin yapılmadığı bölgedeki Yenice mahallesi sakinleri daha önce önlem alınması için eylem yapmıştı.
8 kişi daha kaza kurbanı
Öte yandan dün yurt genelinde meydana gelen diğer trafik kazalarında 6 kişi hayatını kaybetti. Şanlıurfa’da 1, Antalya’da 2, Giresun’da 4, Manisa’da ise 1 kişi öldü.