Gündem Trafik Sorgulama ve Ödeme İşlemlerinizi Online Trafik Sorgulama İle Yapabilirsiniz!

Trafik Sorgulama ve Ödeme İşlemlerinizi Online Trafik Sorgulama İle Yapabilirsiniz!

26.04.2015 - 09:29 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinizi online olarak kolayca yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemini online bir şekilde yapabilmek ve trafik cezası sorgulama işlemi hakkında ayrıntılı bilgiyi haberimizden öğrenebilirsiniz.

Trafik Sorgulama ve Ödeme İşlemlerinizi Online Trafik Sorgulama İle Yapabilirsiniz

Emniyet Genel Müdürlüğü sürücülerin trafikte daha dikkatli olmaları için trafik kurallarına uymayanları cezalandırma konusunda çok hassastır. Trafikte trafik cezalarına aykırı bir durum yaptığınızda ve trafik polisine yakalandığınız zaman ceza yeme ihtimaliniz çok yüksektir. Hız limitini aştığınızda ve radara yakalandığınızda yediğiniz trafik cezası araç plakasına gelmektedir. Aracınızın plakası hangi adresi kayıtlı ise trafik cezanız o adrese gönderilmektedir. Sadece radara girdiğiniz zaman adresinize trafik cezası gelmez. Emniyet Genel Müdürlüğünün trafiğin yoğun olduğu noktalara yerleştirdiği mobese kameraları sayesinde de trafik cezası yeme ihtimaliniz çok yüksektir.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Mobese kameraları trafikte trafik kurallarına aykırı hareketler yaptığınız eğer izleyen varsa siz trafik cezası yiyebilirsiniz ve yediğiniz trafik cezası yine aynı şekilde aracın plakasının kayıtlı olduğu adrese gönderilmektedir. Eğer adresiniz güncel değil ise yediğiniz trafik cezaları size ulaşamayabilir ve farkında olmazsınız. Trafiğe sık çıkan bir sürücü iseniz trafik cezası sorgulama işlemi yapmakta fayda vardır. Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubesine giderek sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden de sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden sorgulama işlemini Gelir İdaresi Başkanlığının ana sayfasından gerçekleştirebildiğiniz gibi Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasından da gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasından gerçekleştirebilmek için ana sayfada bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra sisteme adınızı, soyadınız, T.C. kimlik numaranızı ve doğum yılınızı girdikten sonra giriş yapabilirsiniz. Karşınıza 4 farklı sorgulama seçeneği gelecektir. Hangi sorgulama işlemini yapmak istiyorsanız onu seçerek işleme devam edebilirsiniz. Plakanıza yazılan cezayı sorgulamak için araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Bu bölüme aracınızı plakasını ve tescil belge seri ve numarasını girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Eğer sürücü belgesine yazılan cezayı sorgulamak istiyorsanız sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama bölümüne giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numaranızı, nüfus cüzdan harf seri ve nüfus cüzdan seri numarasını sisteme girmeniz gerekmektedir. Tüzel kişi trafik cezası sorgulama bölümüne girdiğinizde sisteme tüzel kişi vergi numarasını girerek sorgulama yapabilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasından gerçekleştirebilmek için ana sayfada bulunan motorlu taşıtlar vergi dairesi bölümüne giriş yapmanız gerekmektedir. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra aracınızın plakasını sisteme girmelisiniz. Eğer özel plakanız var ise bunu seçeneklerde belirtmelisiniz. Sisteme T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı ve tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak girmeniz gerekmektedir. Doldurulması gereken bütün alanları doldurduktan sonra trafik cezası sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Sorgulama işlemini tamamladıktan sonra eğer üzerinizde bir trafik cezası bulunuyor ise bunu anlaşmalı olan bankalardan kredi kartı ile ödeme işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.