Cadde ‘Trafikte modellik teklifi aldım’

‘Trafikte modellik teklifi aldım’

22.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da rol alan Mert Öğüt, “Bir gün okul çıkışı trafik ışıklarında beklerken modellik teklifi aldım. Bu, oyunculuk hayatımın da başlangıcı oldu” dedi.

‘Trafikte modellik teklifi aldım’

‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinde Faruk karakterini canlandıran Mert Öğüt, “Böyle bir projede yer aldığınızda, elinizden gelenin en iyisini yapmak zorundasınız” dedi. Oyuncuyla, milli sporculuk dönemini, projesini ve hedeflerini konuştuk.

Haberin Devamı

- Snowboard ve su topu milli takımında ülkemizi temsil ederken, oyunculuk hayaliniz nasıl başladı?

Milli takımdayken, aslında aklımda oyunculukla alakalı fazla şey yoktu. Hayatımı su topuna adamıştım. İlerleyen zamanda snowboard ve windsurf’le ilgilenmeye başladım. Çevremdekilerin tavsiyelerine, annemin ‘Bence denemelisin’ sözü de eklenince, bir cast ajansına kaydoldum. Vakit buldukça, reklam görüşmelerine gidiyordum. Bir gün Kadıköy’deyim. Okul çıkışı trafik ışıklarında karşıdan karşıya geçmeyi beklerken, bir hanımefendi, ‘Neden modellik denemiyorsun?’ dedi ve ajansının kartını verdi. Gelen teklif, aslında oyunculuk hayatımın da başlangıcı oldu.

- Milli takımda oynamaya devam ediyor musunuz? Yoksa artık hobi olarak mı sporla ilgileniyorsunuz?

Haberin Devamı

Su topunu bırakalı, yaklaşık 10 yıl oldu. Eski yıldız sporcularımızın buluştuğu bir takım kuruldu, orada devam etmeyi düşünüyorum. Özledim... Snowboard, windsurf, kitesurf ve wakeboard sporlarına profesyonel olarak devam ediyorum, hatta eğitim de veriyorum. Böylelikle sporla ve suyla bağlantım hiç kopmamış oluyor.

- Birçok dizide rol aldınız. Hayatınızı değiştiren proje hangisiydi?


Bana çok şey katan ve gerçekten, ‘Evet, ben bu işi yapacağım’ dedirten, iki dizi var. Biri, ‘Deniz Yıldızı’, diğeri de ‘Kuzey Güney’...

- ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?

Karakterimin ismi Faruk. Yabancı bir teşkilatın içine Türk istihbaratının başı tarafından yerleştirilen bir ajan. Başlarda kötü gibi görünse de, Çakırbeyliler’e zarar vermek isteyen, yabancı teşkilatın ipini çektiren, canı pahasına da olsa kendini açık etmeyen, ağır, oturaklı ve güçlü bir karakter. Özel yetiştirilmiş olduğu için silah ve kılıç gibi akla gelen tüm savaş aletlerini en iyi seviyede kullanabiliyor.

‘İyi insan olmak önemli’

‘Trafikte modellik teklifi aldım’

- Oyunculukla ilgili ne gibi hayalleriniz var?

Öncelikle, ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinde oynamak hayalimdi. Başrollerde de yeteneğimi göstermek isterim ama sadece başarı değil, iyi insan olmak da çok önemli. Önce iyi bir insan olarak anılmak, sonra da çok iyi bir oyuncu olmak dileğim. Yurt dışında oyunculuk yapma hayalim de yok değil. İngilizce, Fransızca ve İspanyolca’yı ana dilim gibi konuşabiliyorum.

Haberin Devamı

- Son dönemde dizi sektörü daralmaya başladı. Bu sizi korkutuyor mu?

Bu aralar maalesef her sektörde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Yakın dostlarımızın, abilerimizin, hatta ustalarımızın bile biten işleri oluyor. Bu dönem güçlü ve istikrarlı olmamız gerekiyor. Hedef odaklı gittiğimiz sürece, hiçbir rüzgar bizi sarsamaz.