Gündem Trakya’nın ilk jeotermal tesisinin temeli atıldı

Trakya’nın ilk jeotermal tesisinin temeli atıldı

15.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Doğan Jeotermal’a bağlı Hattuşa Grubu, Trakya’nın ilk ve tek termal sağlık tesisinin temelini attı. Doğan Jeotermal Şirketler Grubu Başkanı Mehmet Ali Doğan, “Kur artışını dikkate almadan, yatırımlara devam edeceğiz” dedi...

Trakya’nın ilk jeotermal tesisinin temeli atıldı

Jeotermal alanında faaliyet gösteren ve termal turizm-sağlık tesisleri başta olmak üzere, elektrik enerjisi üretimi, endüstriyel tesislerin kurulması, seracılık ve jeotermal uygulamalar alanında çalışmalar yapan Doğan Jeotermal Şirketler Grubu, yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

Haberin Devamı

Termal sağlık turizminde yatırımlarını, “Hattuşa Vacation Thermal Club” projesi altında yürüten Doğan Jeotermal, Edremit Güre, Ankara Ayaş, Hatay Erzin, Bolu Göynük ve Samsun-Havza projelerinden sonra, uygulamaya koyduğu Tekirdağ Hattuşa Vacation Thermal Club Saray Park Tesisi’nin temelini geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle attı. Tekirdağ’ın Saray ilçesinde düzenlenen temel atma törenine TBMM Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Şentop başta olmak üzere çok sayıda bürokrat katıldı. Trakya’nın ilk ve tek termal sağlık turizmi yatırımı niteliği taşıyan proje, birinci etap yatırımı olarak 25 milyon Türk Lirası değeri taşıyor.

Birçok hastalığa derman

Termal tesisin inşa edildiği Saray ilçesi, Trakya’da İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ illerinin kesişim noktası olma özelliğiyle ön plana çıkıyor. Trakya’nın ilk ve tek termal suyu olma özelliğine sahip Saray termal suyunda, hiçbir bakteriyolojik kirlilik bulunmazken, romatizma, dermatoloji, kas ve eklem ile cilt gibi birçok hastalığı tedavi edici özelliği barındırıyor.

Haberin Devamı

Trakya’nın ilk jeotermal tesisinin temeli atıldı
‘Ekonomimize güveniyoruz’

Doğan Jeotermal Şirketler Grubu Başkanı Mehmet Ali Doğan, Milliyet’e yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti:

“Trakya’nın tek termal tesisi olma özelliğiyle, yatırım kararımız bölgede heyecan yarattı. Ülkemiz şu an uluslararası bir kumpasın eşiğinde, ekonomik bir baskı altında. Elimizdeki tüm likitemizi yatırıma dönüştürüp ülkemizin hizmetine sunuyoruz. Biz Türkiye’de yetişmiş iş adamları olarak bu süreçte daha fazla hükümetimizin yanında olmak durumundayız. Ekonomimize güveniyoruz, yatırımlarımıza hız verdik. Kur artışını dikkete almadan, yatırımlara devam edeceğiz.”

Yazarlar