Tekirdağ Tredaş Spor Türkiye Basketbol Alt Yapısına Damga Vurdu

Tredaş Spor Türkiye Basketbol Alt Yapısına Damga Vurdu

06.06.2017 - 11:18 | Son Güncellenme:

.

Tredaş Spor Türkiye Basketbol Alt Yapısına Damga Vurdu

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) Spor U13 Erkek Basketbol Takımı, Türkiye Şampiyonası’nda 5. oldu. Kulüp oyuncuları milli takıma davet edildi. TREDAŞ Dağıtım Grup Direktörü Reşit Bilgili, yaptığı açıklamada, “Kazandığımız başarı, Trakya halkının basketbola gösterdiği ilginin yansımasıdır” dedi.
Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Afyonkarahisar Atatürk Spor Kompleksi’nde 28 Mayıs - 04 Haziran tarihleri arasında finallere kalan 32 takımın katılımıyla düzenlenen “U13 Erkekler Türkiye Şampiyonası” sona erdi. Aralarında Anadolu Efes, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Darüşşafaka Doğuş ve Pınar Karşıyaka gibi Spor Toto Basketbol Ligi’nin güçlü ekiplerinin alt yapı takımlarının bulunduğu U13 Türkiye Şampiyonası’nda TREDAŞ Spor, büyük başarı göstererek finalleri 5. olarak bitirdi.

Devlerle mücadeleden büyük başarı çıktı
Finallere katılmaya hak kazanan toplamda 32 takımın yer aldığı turnuvada TREDAŞ Spor, Anadolu Efes, Tofaş ve Başkent Basketbol kulüpleriyle A Grubunda mücadele etti. Kulüp, grubunda aldığı galibiyetlerle U13 Türkiye Şampiyonasında bir üst tura çıkarak adını ilk 16’ya yazdırarak, eşleştiği Borusan Otomotiv’i de 71-39 skorla geçip, çeyrek finale katılmaya hak kazandı.
TREDAŞ Spor, Çeyrek Final müsabakalarında Pınar Karşıyaka Basketbol Kulübü ile eşleşti. Baştan sona çekişmeli geçen tartışmalı maçı 44-42 kaybeden kulüp, 5.’lik 8.’lik maçı oynadı. Burada da Galatasaray Basketbol Kulübü’nü mağlup eden TREDAŞ Spor, Türkiye Şampiyonası’nı 5. olarak tamamladı.

Turnuva’nın sayı ve ribaund kralı
Kulüp, 29 yıllık tarihinde ilk kez katıldığı U13 Türkiye Şampiyonası’nda Spor Toto Basketbol Ligi takımlarının alt yapı kadroları ile başa baş bir oyun ortaya koyarak, taraflı tarafsız turnuvaya katılan tüm basketbol severlerin beğenisini topladı. TREDAŞ Spor oyuncusu Serhat Kargın turnuvanın sayı kralı, Yağız Alp Şahin de Ribaunt Kralı oldu.

Milli Takıma davet edildi
Başarılı takımın oyuncuları, U13 Türkiye Şampiyonasında gösterdiği performans ile Türkiye Basketbol Milli Takımı alt yapı antrenörlerinin de ilgisini çekmeyi başardı. Oyuncular, Serhat Kargın ve Yağız Alp Şahin Türkiye 13 Yaş Altı Milli Takımı’na davet edildi.
TREDAŞ Dağıtım Grup Direktörü Reşit Bilgili, yaptığı açıklamada, teknik heyeti ve sporcularının turnuvanın başından sonuna kadar başarıya inanan bir ekip olduğunu ifade etti. Bilgili, “Bölgemizde vatandaşların basketbola karşı ilgisi çok olumlu. Bizler de Trakya’da elektrik dağıtım hizmetinin yanı sıra, sosyal sorumluluğumuzun da bilinciyle bu ilgilerine destek vermeye çalışıyoruz. Kazandığımız başarı, Trakya halkının basketbola gösterdiği ilginin yansımasıdır. Ayrıca, U13 Türkiye Şampiyonası’nda en skorer ve en çok ribaund alan oyuncuların da kulübümüzden çıkması bizi daha da mutlu etti. Türkiye 5’inciliğini Trakya bölgemize yaşatan tüm sporcu ve teknik heyetimizi tebrik ediyorum. Bundan sonraki hedefimiz kazandığımız bu neticeyi daha ileriye taşımak olacaktır” ifadelerini kullandı.