Kültür Sanat Troyka yarın Salon'da

Troyka yarın Salon'da

17.02.2015 - 12:16 | Son Güncellenme:

Londralı caz-rock grubu Troyka, bu Çarşamba Salon'da...

Troyka yarın Salonda

Londralı caz-rock grubu Troyka, 2007 yılında Kit Downes (tuşlu çalgılar), Chris Montague (gitar) ve Joshua Blackmore (davul) tarafından kuruldu. İrlandalı müzisyen Aphex Twin, New York'lu saksofonist Tim Berne ve efsanevi caz-rock grubu Steely Dan'e olan sevgilerden harekete geçerek bir araya gelen Troyka, ilk olarak 2009 yılında kendi adını taşıyan albümleriyle müzik dünyasına adımını attı. İkinci albümleri Moxxy’yi 2012’de yayımlamalarının ardından uluslararası arenada da iyice tanınmaya başlayan Troyka, bu albümleriyle Jazzwise dergisinden de tam not aldı. Time Out ise grubu Hot Chip ve The xx ile birlikte Londra sahnesinin en heyecan verici grupları arasında gösterdi.

Ardından Hamburg, Norveç, Frankfurt, Paris gibi Avrupa'nın pek çok yerinde başarılı konserlere imza atan grup, The Independent tarafından “Mingus Motörhead’le buluştu: garage rock doğaçlama caz, tempolu ritimler ve fazlasıyla kuvvetli ses…” sözleriyle olumlu eleştiriler aldı. Troyka, 2014’ün sonunda üçüncü ve son albümleri Ornithophobia’yı dinleyicileriyle buluşturdu.

Troyka’nın Üç “Enstrümanşör”leri

Norveç’te doğup büyüyen Kit Downes, piyano çalmaya 12 yaşında Beethoven ve Bach’ın eserleriyle başladı. On yaşında Jimi Hendrix parçalarını gitarda çalmaya başlayan Downes, sonraları John Scofield'la tanışmasıyla caza ilgi duymaya başladı. Hala bir ayağının blues’da olduğunu ifade eden Kit Downes, 2008’deki BBC Ödülleri’nde Caz dalında “Rising Star” (Yükselen Yıldız) ödülünü kazandı. Ardından 2010 yılında, kendi trio’suyla çıkardığı Golden albümüyle Mercury Ödülleri’ne aday oldu. Öte yandan Chris Montague, 2006 yılında Montreux Caz Festivali Uluslararası Gitar Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı. Joshua Blacmore ise Time Out tarafından “Oyunbaz ritim manipülatörü” olarak tanıtılırken, The Guardian tarafından davul stilinin grubu yukarı taşıyan unsurlardan biri olduğu övgüsüne layık görüldü. Her biri Royal Academy of Music mezunu Troyka üyeleri, konserlerde performans olarak bir öncekinin üstüne çıkmayı önemsediklerini belirtiyor.

Troyka, vahşi ritimleri ve kalıpları yıkan stiliyle 18 Şubat Çarşamba akşamı 21.30’da Salon dinleyicilerine caz ve rock dolu bir gece yaşatacak. Konserin biletleri, masa 35 TL, ayakta 30 TL, öğrenci 25 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir.

Salon’dan Bahar Sürprizi:
Yepyeni Programı ve Taze Konserler için Biletler Satışta


Baharın ilk konuklarını Mart ayında ağırlamaya başlayacak Salon’un gelecek ayki yepyeni etkinlikleri arasında; 5 Mart’taki konserleriyle Kardeş Türküler, 6 Mart’ta Berlin çıkışlı elektronik-caz grubu Dictaphone, 7 Mart’ta yeni albümlerinin lansman konseriyle Ayyuka, 12 Mart’ta cazın ustalarından Tuluğ Tırpan Quartet Feat. Frederik Köster, 13 Mart’ta alternatif müzik sahnesinin yükselen isimleri Kalben ve No Land, 14 Mart’ta alternatif rock müzisyeni ve besteci Yasemin Mori, 21 Mart’ta Garanti Caz Yeşili: Caz Ağacı 2015, Stan Getz, 24 Mart’ta Ara Dinkjian’ın dahil olduğu etnik müzik grubu The Secret Trio ile 28 Mart’ta ABD’li performans sanatçısı, multi-enstrümantalist, şarkıcı ve söz yazarı Baby Dee bulunuyor. Bahar programının taptaze etkinlikleri için biletler 17 Şubat Salı gününden itibaren Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişede (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında).