Dünya Trump gizli belgeyi paylaşmayacak

Trump gizli belgeyi paylaşmayacak

11.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump, ülke gündeminde günlerce büyük yer tutan ve FBI ile Adalet Bakanlığı’nın itirazlarına neden olan gizli belgenin yayınlanmasından vazgeçti.

Trump gizli belgeyi paylaşmayacak

Trump, Kongredeki Cumhuriyetçilerin kaleme aldığı ve “Trump’ın bir yardımcısı hakkında casusluk faaliyeti yürütülmesi için asılsız kanıtlar kullanıldığı” iddiasıyla Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) suçlandığı gizli belgenin kamuoyuna açılması izin vermedi. Trump, cuma günü belgenin yakında açıklanacağını duyurmuştu. Ancak Beyaz Saray’dan konuyla ilgili yapılan son açıklamada, belgenin içerdiği gizli ve hassas bilgiler nedeniyle kamuoyuyla şimdilik paylaşılmayacağı belirtildi. Amerikan kamuoyunda yoğun tartışmalara neden olan ve içeriğinde Rusya soruşturması bağlamında “asılsız kanıtlar kullandığı” gerekçesiyle FBI’ın suçlandığı belge olay yaratmıştı.

Haberin Devamı

Öte yandan Beyaz Saray görevlilerinin karıştığı skandal büyüyor. Trump’ın kıdemli danışmanlarından Rob Porter’ın, geçmişte iki eski eşine şiddet uyguladığına dair suçlamaların ardından istifa etmesi ve yerine gelen David Sorensen’in de aynı sebeple görevi bırakması Beyaz Saray’a yönelik eliştirilere neden oldu. ABD medyasında, Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly’ye yönelik eleştiriler arttı. Haberlerde, Kelly’nin işe alımlarda personelin geçmişindeki uygunsuz davranışlara göz yumduğunu eleştirileri yapıldı. Trump ise ilginç bir çıkışla Porter’ın istifası nedeniyle çok üzgün olduğunu söyledi.