Dünya Trump’ın damadı da FBI soruşturmasında

Trump’ın damadı da FBI soruşturmasında

27.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner’in, Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı görüşmelerden dolayı Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) soruşturmasına takıldığı bildirildi.

Trump’ın damadı da FBI soruşturmasında

“Washington Post” gazetesinin haberine göre Kushner, FBI’ın Rusya soruşturmasına doğrudan dahil edilmeden sadece Rus Büyükelçi ile görüşmeleri kapsamında soruşturuldu.

Buna göre Kushner’in Rus Büyükelçi ve bir Rus banka yöneticisiyle geçen yıl aralık ayında yaptığı görüşmeler, FBI’ın Rusya soruşturmasını sürdürürken karşısına çıktı. Ardından söz konusu görüşmeleri incelemeye başlayan FBI’ın, bu görüşmelerle soruşturma arasında doğrudan bir bağlantı olup olmadığını anlamaya çalıştığı kaydedildi. Avukatı Jamie Gorelick, Kushner’in bu görüşmelerle ilgili her türlü bilgiyi ABD Kongresi’yle paylaşmaya hazır olduğunu söyledi.

İlk kez oluyor

FBI’ın eski direktörü James Comey’nin görevine 10 Mayıs’ta son veren Trump, Rusya soruşturması nedeniyle zor günler geçiriyor. Trump’ın damadının görüşmelerinin FBI incelemesine alındığının ortaya çıkmasının, Beyaz Saray ile FBI arasındaki gerilimi iyice artıracağı yorumları yapılıyor. ABD’de 8 Kasım 2016’daki başkanlık seçimlerine Rusya’nın siber saldırı yoluyla müdahale ettiği iddiasıyla FBI ve ABD Kongresi’nce iki ayrı soruşturma başlatılmıştı. Seçim kampanyası döneminde Trump’ın yakın ekibi ile Moskova arasında bir irtibat olup olmadığına odaklanan FBI’ın Rusya soruşturması, ilk kez Trump’ın aile üyelerinden birinin adını bu kapsamda gündeme getirmiş oldu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı İvanka’nın, İtalya’nın başkenti Roma’da gittiği bir restoranda, duvarda asılı Lazio futbol takımının forveti Giorgio Chinaglia’nın tablosunu, Hristiyan bir azizin portresi sandığı öne sürüldü.