Dünya Trump’ın gizli ses kaydı yayınlandı

Trump’ın gizli ses kaydı yayınlandı

26.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Trump’ın gizli ses kaydı yayınlandı

ABD Başkanı Donald Trump’la avukatı Michael Cohen’in, Trump’la ilişki yaşadığı iddia edilen eski Playboy modeli Karen McDoughal’a yapılacak ödemeyi konuştuğu skandal telefon görüşmesinin ses kaydı yayınlandı.

Haberin Devamı

Cohen’in avukatı Lanny Davis tarafından ABD televizyonu CNN’e verilen ses kaydında, McDougal’ın hikayesinin, 150 bin dolara sattığı “National Enquirer” adlı dergiden satın alınmasının tartışıldığı bildirildi. Trump’ın ABD Başkanlık seçiminden 2 ay önce kişisel avukatı Cohen ile yaptığı ve avukatın gizlice kaydettiği anlaşılan ses kaydında, Cohen’in “bütün bu bilgileri dostumuz David’e transfer etmek için bir şirket kurmamız gerek” dediği belirtildi. Ardından avukatın ödemeyle ilgili konuşmaya başlaması üzerine Trump’ın, “Ne parası?” diye sorduğu, Cohen’in ise “Para ödemeliyiz” dediği aktarıldı.

Ses kaydının daha sonradan boğuklaştığı bununla birlikte anlaşıldığı üzere Trump’ın “nakit ödemeden” bahsettiği, ancak Trump’ın bu sözlerinin ödemenin nakitle olması mı yoksa bir ödeme yapılmamasını mı kastettiğinin bilinmediği ifade edildi. Söz konusu kayıtta Cohen’in birkaç kez “hayır” dediği ve Trump’ın da “çek” kelimesini kullandığı bilgisine yer verildi. Kayıtta adı geçen “David”in ise Trump’ın dostu ve National Enquirer’ın bağlı olduğu ana firma American Media Inc.’in sahibi David Pecker olduğunun tahmin edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Kaydın yayınlanmasının ardından ABD Başkanı’nın mevcut avukatı Rudy Giuliani, yaptığı açıklamada ses kaydında suç teşkil edecek herhangi bir açıklama olmadığını ileri sürdü. Trump ise dün Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Nasıl bir avukat müvekkilinin ses kaydını yapar? Çok üzücü!” ifadelerini kullandı.

Yazarlar