Dünya Trump’ın nükleer yetkileri tartışıldı

Trump’ın nükleer yetkileri tartışıldı

16.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nde düzenlenen oturumda ABD Başkanı Donald Trump’ın, ‘dengesiz ve değişken olduğu’ iddia edilerek nükleer yetkilerinin tartışılması gerektiği belirtildi.

Trump’ın nükleer  yetkileri tartışıldı

Böylelikle 40 yılın ardından ilk kez bir ABD Başkanı’nın “nükleer yetkileri” tartışıldı. Oturumda konuşan uzmanlardan, 2011-13 yıllarında ABD Stratejik Komutanlığını yapan C. Robert Kehler, daha önceki görevinde ‘yasal olması durumunda başkanın emrini yerine getireceğini’ anlattı. Kehler, emrin yasallığından emin olmaması durumunda ise kendi danışmanlarından görüş alacağını belirtti.
Komite Başkanı Tennessee Senatörü Cumhuriyetçi Bob Corker ise, Kongre’de birçok temsilcinin Trump’ın öngörülemez davranışları yüzünden endişelendiğini ancak nükleer silah kullanma yetkisi konusunun oldukça hassas bir şekilde konuşulması gerektiğini dile getirdi. Trump, eylül ayında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul toplantılarındaki konuşmasında, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’u “roket adam” olarak nitelendirmiş ve “gerekirse bu ülkeyi tamamen ortadan kaldırmaktan çekinmeyecekleri” mesajını vermişti.