Dünya Trump’ın zor seçimi: Gülen mi Clinton mu?

Trump’ın zor seçimi: Gülen mi Clinton mu?

15.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bozdağ’ın ABD Adalet Bakanlığı yetkililerine, Adil Öksüz’ün Başkanlık seçimlerinde Clinton’a para gönderdiğine ilişkin bilgileri de ilettiği öğrenildi...

Trump’ın  zor seçimi: Gülen mi  Clinton mu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, Amerika Birleşik Devletleri’nde 9 Mayıs’ta ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile 45 dakika görüşmesine ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Bozdağ, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz’ün Clinton’a yardım yapmasını, darbe gecesi Akıncı Üssü’nde bulunan Adil Öksüz ve Kemal Batmaz dahil 5 sivilin FETÖ ile irtibatlarını, Adil Öksüz ve Kemal Batmaz’ın ABD uçuşlarına ilişkin bilgileri, Öksüz’ü FETÖ’nün dizinin dibinde gösteren fotoğrafları ABD Adalet Bakanlığı yetkilileriyle paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşmesinde de bu belgeleri Trump’ın önüne koyması bekleniyor.

Trump’ın, seçimlerde rakibi olan Clinton’ı, Öksüz’ün 200 bin dolar desteklemesiyle ilgili belgelere haiz olmasından sonra nasıl bir siyasi tavır izleyeceği merak konusu oldu. ABD’de 2016’da gerçekleşen başkanlık seçimlerinde Trump, yeni ABD Başkanı seçilmişti.

Haberin Devamı

Sunulan belgeler

Bakan Bozdağ’ın ABD’li mevkidaşı ile paylaştığı bilgi ve belgelerin büyük bir bölümü, 15 Temmuz darbe girişiminin “çatı iddianamesi” olarak bilinen Akıncı Üssü’nde yaşananlara ilişkin Fetullah Gülen’in bir numaralı şüpheli olduğu davayla kamuoyuna yansımıştı. İddianamede, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz’ün, 2016 ABD Başkanlık seçimlerinde başkan adayı olan Hillary Clinton’a finansman amacıyla kurulan şirkete iki seferde toplam 200 bin dolar para gönderdiği belirtiliyor. İddianamenin bir numaralı şüphelisi Fetullah Gülen olurken, Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç, Harun Biniş de darbenin sivil şüphelileri arasında sıralanıyor.

ABD’ye uçuş

İddianamede, Öksüz’ün Ankara’da FETÖ örgütüne bağlı rütbeli askerlerin katılımıyla darbeye hazırlık toplantıları yaptığı belirtiliyor. İddianamede, darbe girişiminden önce Öksüz ve Batmaz’ın Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptığı seyahatlerin uçuş bilgilerinin ayrıntılı şekilde yer alıyor.

İddianamede, Öksüz’ün, son olarak 11 Temmuz 2016’da Batmaz’la birlikte ABD’ye gittiği, örgüt lideri Gülen’i darbeye hazırlık faaliyetleri ile ilgili son bilgileri verdikleri, darbe planını Gülen’e onaylattıkları ve son talimatları alarak, 13 Temmuz 2016’da aynı uçakla Türkiye’ye döndükleri kaydediliyor.

Haberin Devamı

İddianamede, Öksüz’ün darbe gecesi de şüphelilerle birlikte Akıncı üssü içindeki gazinoda olduğu, faaliyetleri buradan takip ettiği belirtiliyor.

Gülen’li fotoğraf

İddianamede, ayrıca FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı olan Öksüz’ün, Amerika’nın Pensilvanya eyaletinde oturan FETÖ lideri Fetullah Gülen’in dizinin dibinde otuturken çekilmiş bir fotoğrafı da darbe davasının delilleri arasında yer alıyor.