Dünya Trump ‘nefes almak’ için geziye çıkıyor

Trump ‘nefes almak’ için geziye çıkıyor

20.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump, ülke içinde büyük skandallarla boğuştuğu bir dönemde yurtdışı seyahatine çıkıyor. Trump, bu ilk yurtdışı gezisiyle birlikte, içerideki tartışmaların bir miktar geri planda kalmasını da amaçlıyor

Trump ‘nefes almak’ için geziye çıkıyor

Amerika Başkanı Donald Trump, başkanlık koltuğuna oturmasının ardından ilk kez yurtdışı seyahatine çıktı. Dün akşam ilk olarak Suudi Arabistan’a gitmek üzere yola çıkan Trump, daha sonra İsrail, Belçika ve İtalya’yı ziyaret edecek.
Özellikle son dönemde Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile yaptığı görüşmede, bir başka ülkeden gelen çok gizli istihbaratı paylaştığı, görevden aldığı Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey’den eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkında Rusya ile ilişkilerinden dolayı açılan soruşturmanın kapatılmasını istediği yönündeki haberlerle sıkıntılı günler geçiren Trump’ın, bu geziyle biraz “nefes alması” bekleniyor. ABD basınında ise, Trump’ın gezisinin böyle bir dönemde kendisi için olumlu ya da olumsuz şekilde sonuçlanabileceği yazılıyor. Skandalların gölgesinde gerçekleşecek ziyaretlerde, Suudi Arabistan ve İsrail’de sıcak temaslar gerçekleştirmesi beklenen Trump’ın, Avrupa’da ise bu denli hoş karşılanmayacağı ifade ediliyor.
Bununla birlikte gezi öncesinde konuşan Trump, son gelişmelerin ABD’ye zarar verdiğini ifade etti. ABD Başkanı, Rusya’nın ABD seçimlerine olası müdahalesiyle ilgili yürütülen soruşturmanın başına eski FBI başkanının atanmasına tepki gösterirken, “Yaşananlar ülkemizi korkunç bir şekilde incitiyor” dedi.
Trump, gün içinde paylaştığı Twitter mesajlarında da gelişmeleri “cadı avı” olarak yorumladı ve “Bu kararı (özel savcı atanması) saygıyla karşılıyorum ama tüm bu olanlar bir cadı avına dönüştü. Ben ve seçim kampanyamda çalışanlar (Rusya ile) gizli bir anlaşma yapmadı. Kendi adıma konuşursam, Ruslarla sıfır...” ifadelerini kullandı. Azledilme tartışmalarının merkezindeki Trump, medyayı da eleştirdi ve “Bu olanların ülkeyi böldüğünü düşünüyorum. Bu ve daha bir çok sebep nedeniyle kutuplaşmış bir ülkemiz var. Bu ülkeyi bir araya getirmeyi istiyoruz” dedi.