Dünya Trump’tan müthiş fikir!

Trump’tan müthiş fikir!

23.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına inşa ettirmek istediği duvar konusunu yeniden gündeme getirdi.

Trump’tan müthiş fikir

Trump, duvarın güneş panelleriyle kaplı olacağını söyleyerek, enerji üretimi sayesinde kendi maliyetini çıkaracağını savundu. Trump şöyle devam etti: “Oldukça yaratıcı, değil mi? Benim fikrim.” Iowa eyaletinde seçmenlerine seslenen başkan Trump, 6 Haziran’da Cumhuriyetçi milletvekilleriyle paylaştığı fikrini bu kez halka açıkladı. Trump, güney sınırının çok güneşli, çok sıcak olduğunu söyleyerek “Enerji üreten bir güneş duvarı yapmayı düşünüyoruz. Böylece duvar, enerji üreterek kendi maliyetini çıkaracak” diye konuştu.
Güneş duvarının Meksika için de faydalı olacağını savunan Trump, duvarın maliyetini elektrik üreterek azaltacağı için, bu sayede Meksika’nın duvara daha az para ödeyeceğini belirtti.
Ancak Trump’ın kendi fikri olarak sunduğu proje, daha önce çeşitli şirketlerce ABD yönetimine sunulmuştu. Bu projelerde duvara güneş panelleri monte etme önerileri yer alıyordu.
Bende kayıt yok!
ABD Başkanı Donald Trump, görevden aldığı FBI Başkanı James Comey ile yaptığı görüşmelerin kayıtları olduğuna ilişkin iddiasından vazgeçti.
Rusya’nın ABD seçimlerine olası müdahalesini ve Trump’ın seçim kampanyası yetkililerinin Rus yetkililer ile görüşüp görüşmediğini soruşturan eski FBI Başkanı Comey’in, Senato İstihbarat Komitesi’nde ifade vermesinden önce, “Umalım da görüşmelerimize ilişkin kayıtlar olmasın” diyen Trump, bugün paylaştığı Twitter mesajında, “Elektronik gözleme, dinleme, kayıt altına alma, yasadışı sızdırmalar hakkında hiçbir fikrim yok. James Comey ile yaptığım görüşmelerin kayıtları var mı yok mu bilmiyorum ama ben kaydetmedim, böyle kayıtlara sahip değilim” dedi.

Yazarlar