Gündem TSK’dan Irak’ın kuzeyine hava harekâtı

TSK’dan Irak’ın kuzeyine hava harekâtı

28.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) düzenlediği harekâtla Irak kuzeyindeki Kandil bölgesinde PKK’nın barınak olarak kullandığı sığınak ile bir mühimmat deposu içindeki teröristlerle birlikte imha edildi.

TSK’dan Irak’ın kuzeyine hava harekâtı

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, önceki gün 21.00-22.00 saatlerinde Kandil bölgesine, alınan anlık bir istihbarat üzerine Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait savaş uçakları ile harekât düzenlendi. Harekâtta, PKK mensuplarının barınak olarak kullandığı toprak altı sığınak ve bir mühimmat deposu ateş altına alınarak içindeki militanlarla birlikte imha edildi. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçakları emniyetle üslerine döndü.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce önceki gün Muş’un Şenyayla kırsalına hava harekatı düzenlendi. Hava Kuvvetleri’ne bağlı uçaklarca yapılan harekâtla bomba yüklü bir araç, iki sığınak ve iki silah mevzisi imha edildi. Bu arada Van’da PKK’lı teröristler tarafından dağa götürülmek istenirken, polisin düzenlediği operasyonla kurtarılan 3 kız emniyette ifadelerinin ardından ailelerine teslim edildi.