Gündem TSK: Sınırı geçmeye çalışan bir IŞİD mensubu öldürüldü

TSK: Sınırı geçmeye çalışan bir IŞİD mensubu öldürüldü

18.11.2015 - 14:37 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanlığı, Kilis'te Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollardan sınırı geçmeye çalışan bir IŞİD mensubunun öldürüldüğünü duyurdu.

TSK: Sınırı geçmeye çalışan bir IŞİD mensubu öldürüldü

Genelkurmay tarafından yapılan açıklamada ayrıca Kilis'te 9'u çocuk 21 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan diğer bilgiler ise şöyle:

Haberin Devamı

* Kilis’de Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollardan sınırı geçmeye çalışan DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen bir şahıs ölü olarak ele geçirilmiş, 21 şahıs (dokuzu çocuk) gözaltına alınmıştır.

* Diyarbakır’da güvenlik güçleri tarafından yapılan yol kontrol ve aramasında bir araç içerisinde; beş adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 21 adet roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, 40 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 3.680 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirilmiş, iki şahıs gözaltına alınmıştır.

* Diyarbakır / Silvan’da yol araması icra eden güvenlik güçleri tarafından tespit edilen, bir adet el yapımı patlayıcı (450 kg) etkisiz hale getirilmiştir.

* Kars’ta 'Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık Yapmak' suçundan 11 şahıs yakalanarak göz altına alınmıştır.