Gündem TSK’ya 8 yeni SİHA

TSK’ya 8 yeni SİHA

23.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kullanılacak 8 ‘Silahlı Bayraktar TB2’ insansız hava aracının teslimatı yapıldı. Böylece güvenlik güçlerinin envanterindeki silahlı ve keşif amaçlı Bayraktar TB2 sayısı 46’ya çıktı...

TSK’ya 8 yeni SİHA

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) envanteri, yeni silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) güçlendi. Baykar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kullanılmak üzere 8 Silahlı Bayraktar Taktik Blok 2 (TB2) daha teslim etti.

Haberin Devamı

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında güvenlik güçlerine etkin hava desteği sağlayan İHA ve SİHA’lara yenileri eklendi.

Kara Kuvvetleri’ne teslim

Milli İHA ve SİHA sistemlerinin üretiminde öncü rol oynayan Baykar, özgün olarak geliştirilen yeni seri Silahlı Bayraktar TB2’lerin üretimi için yoğun mesai harcıyor.

Geçen ekim ayında ilk kez 4 akıllı mühimmat taşıyabilen SİHA teslimatına imza atan Baykar, ROKETSAN tarafından geliştirilen mini akıllı mühimmatlar (MAM) MAM-L ve MAM-C’yi Bayraktar TB2 İHA’ya entegre etti. Baykar, geçen sürede yürüttüğü çalışmalarla 8 SİHA daha üretti. Yeni SİHA’lar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine dahil edildi.

Bu teslimatla envanterdeki silahlı ve keşif amaçlı Bayraktar TB2 sayısı 46’ya çıktı. Araçların 34’ü TSK’da, 6’sı Emniyet Genel Müdürlüğünde, 6’sı Jandarma Genel Komutanlığında görev yapıyor.