Diyarbakır TUDEM SINAVI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

TUDEM SINAVI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

17.03.2015 - 12:17 | Son Güncellenme:

.

TUDEM SINAVI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

TUDEM Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme sınavı için geri sayım başladı. Türkiye genelinde 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin gireceği sınav, 11 Nisan 2015 Cumartesi günü yapılacak.
25 Ocak’ta yapılan sınavda Diyarbakır’dan Pelin Karakoyun, Mercan Nisa Subaşı, Şevval Erel, Eren Söker, Muhammed Said Alevcan, Rojin Hayme, Nil Neva Aslan, Arda Özdem, Yiğit Yonçer, Ömer Burak Pamuk, Dılvin Güzel ve Mustafa Özsözgün’ün derece yaptığını belirten Diyarbakır Genta Kitap Dağıtım Yöneticisi Ersin Sütçü, başarılı olan öğrencilere başarı sertifikası verildiğini söyledi. Nisan ayında yapılacak sınavın biraz daha farklı olacağını kaydeden Sütçü, “Önümüzdeki sınavda genel yetenek sorularına da yer verilecek. Şu ana kadar TUDEM sınavları öğrencinin bilgisini ölçmeye yönelik bir sınavdı. Ancak bundan sonra öğrencilerin beceri ve yeteneklerinin de ölçüleceği komplike bir sınav olacak. Dolayısıyla öğrencilerin alan seçimlerini belirlemede ciddi bir kıstas olacağı kanısındayız” dedi.
"TÜM TÜRKİYE’DE AYNI ANDA YAPILIYOR"
TUDEM sınavlarının tüm Türkiye’de aynı anda uygulanıyor olmasının ve sınav geçerlilik katsayısı yüksek ölçütlerin kullanılıyor olmasının, öğrenciler için ciddi bir kıstas olduğuna dikkat çeken Sütçü, anne ve babalara, öğretmenlere ve rehber birimlerine çocukların becerilerini görme imkanı sağladığını ifade etti.
11 Nisan’da yapılacak sınava ciddi bir talep olduğunu belirten Sütçü, son başvuru tarihinin 3 Nisan 2015 olduğunu açıkladı.