Gündem Tuğgeneral Partigöç Akın Öztürk’ü aradı

Tuğgeneral Partigöç Akın Öztürk’ü aradı

23.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişiminin başarıya ulaşması durumunda Genelkurmay Başkanı olacağı öne sürülen YAŞ üyesi Orgeneral Akın Öztürk’le ilgili önceki gün Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamanın ardından, Öztürk’le ilgili çarpıcı bir tanık ifadesi ortaya çıktı.

Tuğgeneral Partigöç Akın Öztürk’ü aradı

Genelkurmay Destek Kıtaları Grup Komutanlığı’nda Takım Komutanı olan Üsteğmen Fahri K.’nın, “bilgi sahibi” sıfatıyla 15 Temmuz gecesi karargahta yaşananlarla ilgili emniyette ifade verdiği anlaşıldı. Saat 21.30 sıralarında karargahın 1-A kapısında görevli olan Uzman Çavuş Serkan’ın tabur komutanlarını anons ettiğini belirten Fahri K.’nın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın emir subayı Levent Türkkan’ın 1-A kapısında hiçbir rütbeli personel kalmaması talimatını ilettiğini söylediği öğrenildi.
Fahri K.’nın, şunları anlattığı bildirildi:
‘Tatbikat sandık’
“Tabur komutanımız Hasan Yücel, telsizle Görüntü İzleme Merkezi’ne gelmemi istedi. Genelkurmay Başkanı’nın karargahında Tümgenaral Mehmet Dişli, Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Albay Ramazan Gözel, Yarbay Levent Türkkan, Yarbay Oktan Felekoğlu, Yarbay Bünyamin Tüner’i gördüm. 25-30 kişilik Özel Kuvvetler ekibinin de katlara dağıldığını gördüm. Ayrıca Genelkurmay Başkanımızın koruma ekibi ile Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü’nün ellerinin ve gözlerinin bağlı olduğunu gördüm. İlk başta tatbikat olduğunu düşündük.
Bir müddet sonra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve Kurmay Başkanı İhsan Uyar, araçla karargah kapısına geldi. İkisi de araçtan iner inmez, elleri arkadan bağlandı.
Bir süre sonra Partigöç ile Yarbay Gökhan Eski, Görüntü İzleme Merkezi’ne geldi. Partigöç’ün cep telefonu ile mesajlaştığını gördüm. Bu sırada Grup Komutanı Cengiz Aydın, durumun ne olduğunu sorunca Partigöç, ‘Yaklaşık 1 haftadır komutanlarımızın güvenliğiyle ilgili duyumlar aldık. Hükümet tarafından tutuklanacağını duyduk. Onlardan önce hareket edip komutanlarımızı güvenli yere sevk edeceğiz. Komutanları tahliye ettikten sonra halk galeyana gelebilir. Genelkurmay çevresinin emniyetinin sağlanması gerekiyor’ dedi.
Bir süre sonra Partigöç ve Eski, bizim yanımızdan ayrıldı. Görüntüleri takip ettiğimiz sırada Genelkurmay Başkanımızın komuta katından tahliye edildiğini gördüm. Partigöç, tekrar Görüntü İzleme Merkezi’ne geldi.
‘Akıncı’ya geçin’
Genelkurmay Başkanı’nı emniyetli bir yere tahliye ettikleri söyledi. Bu sırada Partigöç’ü cep telefonundan Akın Öztürk aradı. ‘Komutanı Akıncılar Üssü’ne tahliye ettik, siz de oraya geçin’ dediğini duydum. Görüşmeyi sonlandırdıktan sonra grup komutanımıza halkın karargaha girme ihtimaline karşı çevre emniyetini sağlaması gerektiğini, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’ndan bir taburun takviye geleceğini söyledi.